Dissabte, 27 d'abril de 2024
Jornades per a l'excel·lència

Economia, despoblament, canvi climàtic i sector primari, temes centrals de les 10es Jornades per a l’Excel·lència

L’esdeveniment, que se celebrarà el 6 i 7 d’octubre a Esterri d'Àneu, proposa una reflexió transversal sobre el futur del Pirineu

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 14 de setembre de 2023 a les 11:30
Una ponència de la 9a edició de les Jornades | Jornades per a l'Excel·lència
Quan falta menys d'un mes per a la celebració de la 10a edició de les Jornades per a l’Excel·lència, l’organització ja té el programa tancat. Constarà de set blocs, que es desenvoluparan entre els dies 6 i 7 d’octubre a Esterri d’Àneu, però també es podran seguir en directe per streaming.

Els diferents apartats en què s’han dividit les Jornades abordaran aspectes tan rellevants en l’actualitat com per al futur del Pirineu com són l’economia i les empreses del Pirineu, el despoblament, el canvi climàtic i la sostenibilitat, la captació i retenció de talent, el desenvolupament i modernització del sector primari, el paper dels joves i l’emprenedoria i una reflexió sobre la marca i propostes de lemes per al Pirineu.
 
 
Es tracta, per tant, d’una reflexió àmplia i transversal que busca no només radiografiar l’estat actual del Pirineu, sinó llençar propostes factibles per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya. Tots els blocs comptaran amb una nodrida presència d’experts i de ponents rellevants en els àmbits previstos, tots ells vinculats a empreses, institucions i organismes públics i acadèmics que ens aproparan amb rigor a cada bloc.

El programa també fixa l’acte d’inauguració a càrrec de la consellera de Territori, la poblatana Ester Capella, del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; de l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, així com del president del comitè organitzador de les Jornades per a l’Excel·lència, Jesús Montoliu.
 
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, serà l’encarregat de l’acte de benvinguda de la segona jornada, la del dissabte dia 7. Pel que fa a la cloenda, aquesta comptarà amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge del Govern d’Andorra, Conxita Marsol, i de la Síndica d’Aran, Maria Vergés.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació