Dilluns, 29 d'abril de 2024
turisme sostenible

La Pobla de Segur inicia els tràmits per fer realitat la via verda de Collegats

El projecte, finançat amb els fons Next Generation, permetrà adequar l’antiga carretera per al pas de bicicletes i de senderistes

Pallars Digital La Pobla de Segur | 14 de setembre de 2023 a les 10:11
Vista aèria de l'antiga carretera de Collegats | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur ha iniciat els tràmits per fer la realitat la via verda de Collegats. Es tracta d'una obra que vol obrir encara més el municipi cap al Pallars Sobirà, i que forma part de les 11 actuacions del projecte de natura i turisme actiu que rebrà 2 milions d'euros dels fons europeus Next Generation.

L'actuació permetrà adequar l'antiga carretera, entre l'àrea de descans de la Figuereta i la de les Morreres, per al pas de bicicletes i de senderistes. Així, el projecte vol posar a disposició dels usuaris una infraestructura cicloturista tant per l'oci com per promoure la mobilitat sostenible, a més de posar en valor el municipi com a epicentre de la pràctica del ciclisme.
 
El pressupost total del contracte de licitació és de 34.243 euros, IVA inclòs, mentre que el termini per presentar ofertes va finalitzar el passat 6 de setembre. D'altra banda, i tal com exposa l'ajuntament, el projecte també té l'objectiu de millorar les condicions de seguretat de la carretera, al seu pas per la via verda.

Així mateix, es planteja potenciar la col·laboració pública-privada, generar nous llocs de treball i riquesa local, com també millorar la imatge de la Pobla de Segur com a "destí global, diversificat i desestacionalitzat".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació