Dissabte, 27 d'abril de 2024
Curs escolar 2023-24

Arrenca el nou curs escolar al Pallars amb 2.679 alumnes

Els Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran ja compten, des de l'1 de setembre, amb 16 nous professionals

Jordi Ubach Llorens Tremp | 7 de setembre de 2023 a les 07:23
Canalla en un centre educatiu, en imatge d'arxiu | Cedida
El nou curs escolar a educació infantil, primària i secundària ha donat aquest dimecres el tret de sortida a les comarques pallareses. En total, i juntament amb els de Batxillerat, que començaran el proper dia 12, el Pallars comptarà amb un total de 2.679 alumnes, el 26,9% de tot l'alumnat de l'Alt Pirineu i Aran, que és de 9.958. De tots ells, 1.876 estan matriculats al Pallars Jussà i 803 al Sobirà. 


Són dades facilitades per la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran en el primer dia de curs. En concret, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà tenen 458 alumnes inscrits a cicle infantil, 1.144 a primària, 881 a secundària obligatòria i 196 a batxillerat. De tots els 2.679 alumnes, 338 han començat el curs en centres concertats, que al Pallars és únicament el Col·legi Maria Immaculada de Tremp, i que suposa un 12,6% del total de l'alumnat.

Pel que fa al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els centres educatius han iniciat aquest dimecres el nou curs escolar amb un total de 9.958 matrícules en els cicles d'infantil, primària i secundària. En concret, 1.663 alumnes s'han inscrit a cicle infantil, 4.287 a primària, 3.220 a secundària obligatòria i 788 a batxillerat.

Tot i que en conjunt les xifres d'alumnat a l'Alt Pirineu i Aran es mantenen estables, el Departament d'Educació ha incrementat gairebé un 6% les dotacions de personal docent de la vegueria, amb 58 noves dotacions. L'objectiu és reduir ràtios, millorar la qualitat de l'ensenyament i reforçar l'escola inclusiva. 

En declaracions a Pallars Digital, el director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, el pallarès Ramon Jordana, ha destacat que el curs ha començat "sense cap incidència remarcable" en el conjunt de la vegueria. Jordana ha celebrat que a diferència d'altres zones de Catalunya, a l'Alt Pirineu i l'Aran no hi ha hagut un descens en la matriculació.

No obstant això, el director territorial ha reconegut certes dificultats, com són les provocades per alguns nomenaments que han quedat vacants en alguns centres. Jordana ha admès que aquest punt "preocupa", però ha explicat que des de la conselleria "s'estan fent nomenaments cada dia" i que la intenció és "resoldre aquesta problemàtica el més aviat possible".

16 treballadors s'incorporen a la nova delegació territorial al Pirineu


Jordana també ha explicat a aquest diari que els Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran ja compten, des de l'1 de setembre, amb 16 nous professionals, que de moment fan teletreball i tasques de coordinació i inspecció educativa als centres.

Tot plegat, a l'espera que les obres al Centre Cívic Tarraquet de Tremp -on s'ubicarà la nova delegació territorial d'Educació al Pirineu- estiguin enllestides. En aquest sentit, el delegat ha dit que els treballs avancen "molt ràpidament" i que aviat estaran acabats.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació