Diumenge, 28 d'abril de 2024
Diada nacional

Òmnium Pallars organitza un autocar per participar a la manifestació de la Diada a Barcelona

L'ANC convoca una nova manifestació a la capital catalana amb l'objectiu de recuperar la mobilització als carrers del moviment independentista

Pallars Digital Pallars | 6 de setembre de 2023 a les 11:17
Imatge de la manifestació de l'any passat als carrers de Barcelona | Adrià Costa
En motiu de la Diada Nacional de Catalunya del proper 11 de setembre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una nova manifestació a Barcelona, que de nou comptarà amb representació pallaresa. A banda dels totes aquelles persones que hi vulguin participar pel seu compte, enguany també hi haurà la possibilitat d'assistir a la concentració amb l'autocar que ha organitzat Òmnium Pallars.
 
Així, l'expedició prendrà sortida a les 11h des d'Esterri d'Àneu i passarà per les poblacions de Llavorsí (11:15h), Rialp (11:25h), Sort (11:30h), la Pobla de Segur (12:00h) i Tremp (12:15h). Hi haurà una aturada al restaurant Blanc i Negre d'Agramunt per dinar, i l'arribada a la capital catalana, en concret a l'Escola Proa, d'on sortirà una de les columnes de la marxa, està prevista a les 16h. 

La tornada cap al Pallars serà a partir de les 20h del vespre, un cop acabada la manifestació. Per formular la inscripció, podeu trucar als telèfons 650 184 552 (Josep) o al 660 801 513 (Anna).

Com serà la manifestació de la Diada?


L'ANC vol recuperar la mobilització als carrers del moviment independentista. L'any passat, la Diada va aplegar 150.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 700.000 segons l'ANC, lluny dels prop de dos milions de manifestants que es van combregar el 2014 per fer la 'V' entre Diagonal i Gran Via, un dels punts àlgids del procés a les portes del 9-N. 

L'hora d'inici de la manifestació serà l'habitual, per coincidir amb la commemoració del 1714, és a dir, a les 17:14 hores. Enguany el recorregut estarà dividit en quatre columnes que convergiran a plaça Espanya, que l'ANC vol rebatejar com a plaça Primer d'Octubre. Cada punt de sortida formarà part d'una columna, amb un valor de la república catalana associat: llibertat, llengua, país i sobirania.

El lema escollit és Via fora, una expressió catalana medieval que, segons l'ANC, reclama que els ciutadans surtin als carrers per defensar els seus drets i llibertats.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació