Dissabte, 27 d'abril de 2024
sequera

Conca de Dalt recorre als camions cisterna per garantir l'aigua a Pessonada i Sant Martí de Canals

L'Ajuntament de Conca de Dalt es fixa com a prioritat millorar l'eficiència de la xarxa de distribució d'aigua

Jordi Ubach Llorens Conca de Dalt | 6 de setembre de 2023 a les 10:16
Imatge del poble de Sant Martí de Canals | Gustau Erill
Els pobles de Pessonada i Sant Martí de Canals s'han hagut de proveir d'aigua amb camions cisterna per tal de garantir el subministrament d'aigua de boca entre la població. L'alcalde de Conca de Dalt, Marc Sans, ha explicat a Pallars Digital que a la reducció d'aigua de la captació de Carreu s'hi sumen els pics de consum habituals durant la temporada d'estiu, quan la majoria de pobles del municipi veuen augmentada la seva població.

Malgrat tot, Sans és optimista i creu que no serà necessari un nou aprovisionament, sempre que les pluges arribin de cara a la tardor. "Hem fet avisos a la població, que ha pres consciència de la necessitat de limitar el consum d'aigua, i ho hem notat", explica. El consistori va publicar ara fa un mes un ban apel·lant a la població a fer un ús responsable de l'aigua a les dos poblacions afectades.

Millorar la xarxa de distribució, una prioritat


L'alcalde de Conca de Dalt assegura que la situació viscuda aquest estiu a Pessonada i a Sant Martí de Canals és "un toc d'atenció", i ha assegurat que una de les prioritats de l'equip de govern és millorar l'eficiència de la xarxa de distribució d'aigua del municipi. "Hem de ser capaços de fer-la més eficient i millorar-la tecnològicament per tal de controlar els límits dels dipòsits", ha dit.

Aquests dos pobles de Conca de Dalt no són els únics que han patit la manca d'aigua aquest estiu al Pallars. També ha estat el cas de Figuerola d'OrcauBiscarri o Benavent, al municipi d'Isona i Conca Dellà. Altres municipis que han fet crides als seus veïns per fer un ús responsable de l'aigua són Sort o Alins.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació