Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

L'ocupació turística d'aquest estiu al Pallars ha estat superior a la d'abans de la pandèmia

Les activitats d'aigua se salven de la situació de sequera, tret de les que es duen a terme en pantans

Pallars Digital Pallars | 1 de setembre de 2023 a les 10:10
Excursió a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes | O. Bosch / ACN
Els establiments turístics de la demarcació de Lleida han notat una millora en el volum de pernoctacions registrades aquest estiu, ja que, tot i no conèixer les xifres concretes, aquest supera el d'abans de la pandèmia. Així ho ha dit aquest dijous el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, que ha afirmat que des del sector estan "molt satisfets" amb les dades de juliol i agost. Tot i això, ha indicat que en els càmpings són lleugerament inferiors a les de 2019.

Pel que fa a les activitats de turisme actiu que es desenvolupen a l'aigua, la majoria d'aquestes s'han pogut fer amb normalitat malgrat la situació de sequera, sent les que es duen a terme en pantans les que s'han vist més afectades.

Serrano ha explicat que el sector turístic venia de "dos anys excepcionals", derivats dels efectes de la situació sanitària de la Covid-19 i que la previsió era mantenir les xifres de 2019, abans de la pandèmia. En aquest sentit, ha destacat que les dades s'han mantingut en la línia de l'any passat, que, ha ressaltat, va ser "el millor de tota la història". Pel que fa al turisme internacional, el vicepresident del Patronat de Turisme ha apuntat que també s'ha situat per sobre de les xifres prepandèmia. Tot i això, creu que encara li queda "molt recorregut" per créixer.

Segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponents al mes de juliol i publicades aquest dimecres, les pernoctacions en establiments hotelers s'han incrementat un 0,67% respecte a l'any passat i un 5,97% en comparació amb el 2019. Mentre, els allotjaments rurals i els apartaments turístics també mantenen una tendència creixent. En canvi, als càmpings s'han reduït en un 8% després que l'any passat es registrés un fort augment i malgrat que el nombre de visitants s'ha incrementat en un 0,8%.

Pel que fa al nombre de viatgers, aquest juliol han superat els 100.000, la qual cosa representa més de 6.500 que l'any passat i més de 4.000 respecte al 2019. Quant als visitants provinents de l'estranger, s'han incrementat un 11,53% respecte al juliol de l'any passat i un 23,39% en comparació al 2019. Respecte al nombre de pernoctacions dels turistes estrangers, aquest ha estat de 36.233 al juliol, un 3% més que al 2022 i un 14% més en comparació a les xifres d'abans de la pandèmia.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació