Diumenge, 28 d'abril de 2024
incendi

Un petit incendi forestal crema 1.600 metres quadrats de bosc a Hortoneda

Segons els Agents Rurals, el foc va ser causat per un llamp i hi van treballar quatre dotacions dels Bombers

Tomàs Garcia Espot Hortoneda | 30 d'agost de 2023 a les 09:23
Dos bombers treballant en l'extinció de l'incendi | Bombers
Els Bombers han extingit aquest dimarts un petit incendi forestal a Hortoneda, al terme municipal de Conca de Dalt. L'avís s'ha produït a les 14:07h i s'hi han destinat quatre dotacions terrestres i quatre d'aèries. Al voltant de les 17:30h, els efectius ja havien aconseguit refredar un 60% del perímetre calcinat.

El foc ha cremat uns 1.600 metres quadrats de superfície, i tal com apunten els Agents Rurals, l'incendi ha estat causat per un llamp.  
   

Quart foc en nou dies al Pallars


Es tracta del quart foc que té lloc al Pallars en poc més d'una setmana, i tots tindrien el seu origen en descàrregues elèctriques. El primer es va produir a Montesquiu, dins del municipi d'Isona i Conca Dellà; el segon va cremar uns 150 metres quadrats al Coll de la Bana, entre Tírvia i Llavorsí; mentre que el darrer va calcinar una superfície d'uns 3.300 metres quadrats a la Serra del Montsec, a Sant Esteve de la Sarga.

En aquest sentit, els Agents Rurals han informat que estan intensificant la vigilància en aquelles zones on els darrers dies, degut a les tempestes, hi ha hagut més concentració de llamps. A més, demanen a la ciutadania que si observen una columna de fum, truquin de seguida al telèfon d'emergències 112.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació