Dissabte, 27 d'abril de 2024
muntanya

Un jove de 20 anys bat el rècord d'ascens i descens de la Pica d'Estats

El corredor Jan Ballbé va pujar i baixar el pic més alt de Catalunya amb un temps de dues hores i quatre minuts

Pallars Digital Vall Ferrera | 30 d'agost de 2023 a les 11:39
Imatge del cim de la Pica d'Estats | Enrich Llonch
El jove Jan Ballbé ha estat l'últim a trencar el rècord d'ascens i descens de la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya (3.143 metres), situat al municipi d'Alins. Tal com explica el portal Ultres Catalunya, el passat 31 de juliol el corredor nascut l'any 2003 a Ullastrell (Vallès Occidental), va pujar i baixar del pic en un temps de dues hores, quatre minuts i 19 segons.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jan_ballbe_

 
En total, va tardar una hora i 17 minuts en arribar al cim, i només 47 minuts en baixar de nou fins al Refugi de Vall Ferrera. Pocs dies abans, un altre corredor, Pere Aurell, havia aconseguit el rècord amb 13 minuts més, és a dir, amb dues hores i 17 minuts.

Una marca que, ben aviat, Jan Ballbé es va encarregar de superar. De fet, l'any passat ja havia assolit el seu propi rècord personal, quan va pujar i baixar la pica en dues hores i 24 minuts.
 
Ballbé va marxar fa gairebé tres anys d'Ullastrell, el seu poble natal, amb la idea de viure a la muntanya, la seva passió. De fet, ha treballat en alguns refugis d’alta muntanya, com l’Angel Orus a Benasque o el de la Vall Ferrera, on ha estat les dues últimes temporades.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació