Dilluns, 29 d'abril de 2024
incendi

Extingit l'incendi forestal declarat al Montsec, a Sant Esteve de la Sarga

El foc s'ha iniciat prop d'una pista forestal al coll d'Ares i la principal hipòtesi apunta a un llamp com a possible causa

Jordi Ubach Llorens Sant Esteve de la Sarga | 28 d'agost de 2023 a les 17:54
Imatge de l'incendi declarat al Montsec | Bombers
Els Bombers de la Generalitat treballen des de mitja tarda en l'extinció d'un incendi forestal que s'ha declarat aquest dilluns a la serra del Montsec, concretament al Montsec d'Ares, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. L'avís s'ha donat a les 17:14 hores i les flames s'han vist a prop d'una pista forestal que ascendeix al coll d'Ares.
 
En total s'han mobilitzat, per ara, fins a 18 dotacions dels Bombers, de les quals cinc d'aèries. Els esforços, segons els Bombers, s'estan concentrant en aquests moments en el flanc dret i en el cap de l'incendi. L'objectiu és estabilitzar l'incendi i que les flames no baixin per un pendent.

Actualització 18:43h: Incendi estabilitzat


Els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi de Sant Esteve de la Sarga a les 18:43 hores. En aquests moments, els vehicles terrestres continuen al flanc dret i els aeris, que ja es repleguen, s'han centrat en què el foc no fes carrera descendent. Continuen treballant en l'extinció de l'incendi 18 dotacions dels Bombers, mentre el Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) hi busca focus secundaris.

Actualització 19:31h: Incendi controlat


Els Bombers han pogut donar finalment per controlat l'incendi forestal de Sant Esteve de la Sarga a les 19:31 hores. Hi segueixen treballant amb nou dotacions terrestres. Segons dades provisionals dels Agents Rurals, l'incendi ha afectat una superfície d'uns 3.300 metres quadrats dins del Pla d'espais d'interès natural (PEIN) de la Serra del Montsec, segons dades provisionals. Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d'un llamp com a possible causa del foc.
 

Actualització 20:47h: Incendi extingit


Els Bombers han donat l'incendi per extingit a les 20:47 hores, moment en el qual tots els efectius desplaçatshan retornat als resopectius parcs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació