Dissabte, 27 d'abril de 2024
arqueologia

Reprendran els treballs arqueològics al castell de Mur a partir del setembre

La campanya preveu intervenir en el sector on fa dos anys es van localitzar i identificar restes d'un possible poblat anterior a l'any 1000

Pallars Digital Castell de Mur | 29 d'agost de 2023 a les 10:51
Vista del castell de Mur i de la col·legiata de Santa Maria | Patrimoni
L'entorn del castell de Mur serà l'escenari d'una nova campanya arqueològica que tindrà lloc del 4 al 15 de setembre. Les excavacions, que aniran a càrrec de l'equip del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB), buscaran trobar més indicis sobre un possible poblat vinculat a la fortalesa pallaresa.

Els treballs s’emmarquen dins el projecte quadriennal de recerca De ipsos kastellos: hàbitat i fortaleses de muntanya a la Catalunya medieval (s. IX-XIII), dirigit per la doctora Marta Sancho i Planas.
 
En aquesta ocasió, es preveu intervenir en el sector proper al mur ciclopi on, l’any 2021, es van realitzar les prospeccions geofísiques i manuals que van permetre localitzar i identificar restes del què podria haver estat el poblat associat al castell amb un origen anterior a l’any 1000.

La campanya compta amb els permisos i finançament del Departament de Cultura, el Geoparc Orígens, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Castell de Mur.
 

Nova intervenció al Castelló Sobirà

 
D'altra banda, i dins del mateix projecte, durant la segona quinzena de setembre, l'equip d'arqueòlegs intervindrà en el Castelló Sobirà de Sant Gervàs, on comptaran amb el suport i finançament de l’Ajuntament de Gavet de la Conca.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació