Diumenge, 28 d'abril de 2024
terratrèmol

Un terratrèmol de magnitud 4,2 amb epicentre a la Ribagorça, àmpliament percebut al Pallars

El sisme ha tingut lloc al voltant de les 19:42 hores d'aquest dilluns i ha tingut una rèplica de 3,0 de magnitud a la Val d'Aran

Jordi Ubach Llorens Ribagorça | 28 d'agost de 2023 a les 19:56
Epicentre del terratrèmol | ICGC
Un terratrèmol de 4,2 de magnitud, amb epicentre a la Ribagorça aragonesa, a l'oest de la Val d'Aran, ha estat parcialment percebut aquest dilluns a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Segons les informacions de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el sisme ha tingut lloc a molt poca profunditat al voltant de les 19:42 hores d'aquest vespre. 
 

Protecció Civil, que ha activat l'alerta del pla Sismicat, ha informat que el sisme ha estat àmpliament percebut a Catalunya sense danys importants. Fins al cap d'una hora després del sisme, el telèfon d'emergències 112 ha rebut nou trucades relacionades, des de Bossòst (5), Vielha (3) i Vilaller (1), mentre que l'ICGC ha rebut més de 200 qüestionaris de percepció. De moment no consten afectacions personals, tot i que ha Bossòst (Val d'Aran) veïns han informat de la caiguda d'alguna teula.

Rèplica de 3,0 de magnitud a la Val d'Aran


Segons Protecció Civil, des del primer sisme hi ha hagut set rèpliques de magnitud inferior. Una d'elles, no obstant, ha estat de magnitud 3,0 a la Val d'Aran, segons les dades recollides per l'ICGC. En concret, el sisme s'ha registrat a les 21:32 hores, i s'ha deixat sentir principalment a la comarca aranesa i en zones de l'Alta Ribagorça. No s'ha informat de cap tipus de dany causat pel fenomen. El terratrèmol s'ha produït gairebé dos hores després del que hi ha hagut a la demarcació d'Osca.

«Ha tremolat tot»


Han estat diversos els pallaresos que han relatat la seva experiència a través de les xarxes socials, així com els veïns de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran, comarques més properes a l'epicentre, on el sisme s'ha percebut àmpliament. El terratrèmol, no obstant, també s'ha deixat sentir en parts de Catalunya més allunyades, com és el cas de l'Àrea Metropolitana de Barcelona o a l'Alt Camp, entre d'altres.
   




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació