Diumenge, 28 d'abril de 2024
EL TEMPS

Un nou canvi de temps posa el Pallars en alerta, ara per la pluja

Una vegada superada l'onada de calor de quatre dies, el Meteocat activa els avisos per la intensitat i l'acumulació dels ruixats a gairebé totes les comarques

Pallars Digital Pallars | 26 d'agost de 2023 a les 10:15
Un llamp, en una imatge d'arxiu | Pexels
El temps a Catalunya és boig. Si aquesta setmana el país ha estat sotmès per l'onada de calor que s'ha instal·lat al sud d'Europa i que ha deixat temperatures superiors als 40 graus, el cap de setmana ho estarà pels ruixats intensos arreu, que deixaran grans acumulacions d'aigua. Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat i ha demanat preparar les llars per suportar el temporal i no aparcar els vehicles en zones inundables ni en rieres.

   

Previsió del temps per a dissabte: canvi radical

El cel del dissabte no tindrà res a veure amb el de les jornades precedents. El sol deixarà pas als núvols i la calor, a les tempestes. Durant el matí, descarregarà al quadrant nord-oest, però les precipitacions es desplaçaran ràpidament cap al sud-est i s'imposaran a tot el territori, de manera violenta en diversos punts i deixant grans quantitats d'aigua acumulada. Tot plegat provocarà la davallada de les temperatures, sobretot al terç nord i amb l'excepció del litoral sud.
 
 

Previsió de temps per a diumenge: més calor

Diumenge la situació serà encara més crítica. El nivell de les alertes per la intensitat de la pluja s'elevarà de "perill moderat" a "perill alt" a set comarques: el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Maresme, el Garraf i el Ripollès. Només al quadrant sud-oest es deslliuraran dels ruixats, però la temperatura caurà de manera encara més acusada arreu. A més, també s'activaran avisos pel mal estat de la mar a la costa empordanesa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació