Diumenge, 28 d'abril de 2024
trobada

Mig centenar de persones participen a la trobada transfronterera al port de Tavascan

La concentració lúdica i festiva s'havia anul·lat els darrers anys a causa de la pandèmia

Pallars Digital Tavascan | 25 d'agost de 2023 a les 12:32
La trobada és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Lladorre i la Comuna d'Ustou | Tavascan
Mig centenar de persones han participat aquest dimecres, 23 d’agost, a la tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d’Ustou i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises.

Aquesta trobada era anual, tot i que els darrers anys s’havia anulat arran de la pandèmia. Té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en una part del port on limiten els territoris català i occità.

Durant la trobada, hi ha parlaments, una degustació de productes locals típics de cada població, i actuacions musicals com les de Mercè i Arnau, o de l’artista Júlia Amor. Tavascan, al municipi de Lladorre, fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera occitana d’Ustou, situada a la regió d'Occitània, al departament de l'Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.

La trobada és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i la Comuna d’Ustou i del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. La iniciativa s’acostuma a fer en aquestes dates, per tal de coincidir amb la Festa Major de Tavascan, on sovint diversos veïns d’Ustou també hi participen venint a peu des del seu poble, tot travessant el port de Tavascan.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació