Diumenge, 28 d'abril de 2024
Esports

L'EF Rialp tindrà un equip femení de futbol federat aquesta temporada

Competirà en la categoria de futbol 7 i estarà format per jugadores del municipi, però també de Sort, Esterri d'Àneu i Escaló

Tomàs Garcia Espot Rialp | 24 d'agost de 2023 a les 12:40
Plantilla del nou equip femení pallarès | EF Rialp
Rialp tindrà aquesta temporada 2023-2024 un equip de futbol femení federat. Es tracta d'un conjunt de l'escola de futbol del municipi que enguany ha decidit competir en la categoria de futbol 7 de Lleida, i que estarà format per jugadores del municipi però també de la resta del Pallars Sobirà.
 
La iniciativa ha sorgit de les mateixes grades del municipal Jaume Bonell de Rialp. Tal com explica a Pallars Digital la membre de la junta de l'escola de futbol, Ruth Cujó, moltes noies de Rialp, Esterri d'Àneu, Sort o Escaló venien a veure els partits dels altres equips del club, i al final l'interès per practicar l'esport rei es va transmetre sense aturador.
 

Així una quinzena de noies d'entre 15 i 18 anys han decidit fer el pas després que la passada temporada comencessin a entrenar. El motiu, explica Cujó, és que "no confiaven prou en elles mateixes i volien ser constants". L'EF Rialp també els ho va posar fàcil, però volien comptar amb el seu compromís: "Primer entreneu, i quan estigueu segures, comencem", els van dir.

 
Els entrenaments han donat els seus fruits, però per a Ruth Cujó l'auge del futbol femení arreu del món també ha contribuït sobre manera. "S'ha posat molt de moda", assegura. Els èxits del Barça Femení a Europa i de la selecció espanyola al Mundial, sumats a les ganes d'aquestes joves, han permès que l'absència deixi de ser la norma. "Cal felicitar-les per la seva il·lusió, compromís i entrega".
 
D'altra banda, la iniciativa també ha servit per donar impuls a la mateixa escola de futbol. "Estem molt contents, som una escola bastant petita i hem crescut molt", celebra Cujó. Enguany, i a banda del conjunt femení, l'EF Rialp també tindrà un equip benjamí, dos alevins, un infantil, un cadet i un juvenil masculí, que torna després de vuit anys.
 

Imatge dels integrants del juvenil de l'escola de futbol. Foto: EF Rialp


Torna el juvenil

 
Paral·lelament, i després d'anys d'absència, el club també farà jugar un equip juvenil masculí. Fins ara, el futbol formatiu al poble arribava fins a la categoria de cadet, mentre que els jugadors que la superaven començaven a militar directament a les files del FC Rialp o bé baixaven a Tremp i la Pobla de Segur. En total, són 22 joves que tornaran a representar el poble en la seva categoria i que suposen un altre orgull per a aquest escola de futbol, l'única de la comarca del Pallars Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació