Dissabte, 27 d'abril de 2024
FUTBOL

Josep Borrell diu que les «nostres dones» estan «aprenent a jugar a futbol tan bé com els homes»

L'alt representant de la Unió Europea torna a patinar parlant del triomf de la selecció femenina de futbol

Pallars Digital Pallars | 24 d'agost de 2023 a les 08:34
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu. | ACN
Noves declaracions fora de lloc -i de temps- de l'alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, el poblatà Josep Borrell. Ha estat en el marc d'una entrevista a TVE, en la qual comentava el mundial guanyat per la selecció espanyola femenina aquest diumenge, quan s'ha referit a les jugadores com les "nostres dones", de les quals ha comentat que estan "aprenent a jugar futbol tan bé com els homes". Un fet que ha qualificat de "molt bona notícia". 
 
El màxim representant de la diplomàcia europea ha celebrat el triomf de les campiones del mundial amb aquestes paraules, però també ha aprofitat per recordar a l'equip masculí. Ni quan guanya la selecció femenina, ha pogut evitar posar de protagonista un home. Concretament, ha tingut paraules de record per al gol d'Andrés Iniesta que va donar el mundial de futbol a la selecció espanyola masculina el 2010. 
 
Posteriorment, el cap de la diplomàcia europea ha publicat un missatge a Twitter, amb el qual ha volgut matisar la seva declaració inicial. En ell, ha defensat que la victòria de les jugadores de la selecció espanyola en el mundial de futbol demostra que "aquest és el temps de les dones". "Les nostres campiones han fet un altre pas endavant cap a la plena igualtat i per això aquesta victòria m'enorgulleix doblement", ha afegit el veterà polític socialista.

Des del Govern, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha demanat a Borrell que "revisi el seu masclisme i racisme" després d'unes declaracions que considera "indignes" del seu càrrec. "De nivell semblant al 'a Amèrica es van matar quatre indis'", ha dit Verge a través de Twitter, en referència a unes antigues declaracions de Borrell.
 
Les paraules de Borrell arriben en plena polèmica pel petó no consentit del president de la federació espanyola, Luis Rubiales, a la jugadora Jenni Hermoso, un cas que ja ha estat censurat, criticat i denunciat. De fet, la pressió ha augmentat les últimes hores per part del món polític, que no descarta executar un cessament.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació