Dissabte, 11 de maig de 2024
falles

Strombers estrena el videoclip dedicat a Alins i les seves falles

"Som de foc i ferro" es va gravar durant el concert que el grup de Cardona va oferir coincidint amb la mítica baixada de falles

Pallars Digital Alins | 22 d'agost de 2023 a les 10:41
Imatge promocional del videoclip | Strombers
Strombers ha estrenat el videoclip de Som de foc i ferro, la cançí que el grup ha dedicat a Alins i les seves mítiques falles. Una autèntica carta d'amor a la Vall Ferrera i la seva gent, que es va gravar durant el concert que el conjunt de Cardona va oferir coincidint precisament amb la baixada de falles del poble, celebrada la passada nit de Sant Joan.

La d'Strombers i Alins és una història d'amistat que parteix de l'anècdota i es remunta a l'any 2022. Amb motiu de les falles i de la festa major, el grup havia de tocar, però aquell mateix dia van comunicar que un dels seus integrants finalment no podia pujar. Una notícia d'última hora que va causar cert malestar al públic i a la comissió de festes.

Arran d'aquest imprevist, es va buscar la manera de compensar-ho. Finalment, va sorgir la idea que Strombers fes una cançó dedicada al poble i a la seva tradició més coneguda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El grup s'hi va comprometre, però a  canvi, va demanar la col·laboració de la comissió de festes per escriure la lletra.

Així, entre els seus membres i diversos voluntaris, van bastir una cançó que és un homenatge a aquest municipi del Pallars Sobirà, la seva gent i les seves tradicions, i que juntament amb el videoclip que culminen la història d'un petit deute.

El videoclip, realitzat per Marc Obiols Villar, ha sigut costejat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu amb l'objectiu de potenciar el patrimoni immaterial del seu entorn. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació