Dijous, 2 de maig de 2024
violència de gènere

El Consell del Sobirà i els ajuntaments de la comarca emeten un manifest contra les agressions sexuals

El passat divendres els Mossos van detenir un home com a presumpte autor d'una agressió sexual a Esterri d'Àneu

Pallars Digital Pallars Sobirà | 17 d'agost de 2023 a les 09:41
Una pintada a Sort en contra de la violència masclista | Ajuntament de Sort
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i els 15 ajuntaments de la comarca, especialment el d'Esterri d'Àneu, han emès un comunicat conjunt rebutjant i condemnant les agressions sexuals. Tot plegat, després que divendres passat els Mossos d'Esquadra detinguessin i posteriorment deixessin en llibertat amb càrrecs un home com a presumpte autor d'una agressió sexual a la capital aneuenca.

 
Els ens polítics pallaresos s'han compromès a mantenir en tot moment la confidencialitat de la informació i protecció de la víctima. Així mateix, en el comunicat afirmen que les agressions sexuals són "una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones". En aquest sentit, afirmen que es tracta d'un delicte i un greu problema social i polític. "La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania", exposen.
 
 
A més, argumenten que la masclista és la violència més freqüent i que queda més invisibilitzada socialment. Per aquest motiu, el consell i els ajuntaments diuen que cal posar sobre la taula "la realitat de la violència sexual amb què convivim". Per això, criden a sumar esforços i actuar, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que comporta la violència masclista.

"El nostre poble i la nostra comarca, no toleren cap tipus d’agressió sexual, sexista o  lgtbifòbica i treballem per tal d’erradicar-les", asseguren les institucions polítiques. D'altra banda, refermen el seu compromís per aconseguir "un poble lliure d'agressions i conductes sexistes", així com per "garantir l'atenció a les persones que les pateixen".
 

Manifestació de rebuig a Esterri d'Àneu


El passat dimecres, com a mostra de rebuig cap a la presumpta agressió sexual comesa a Esterri d’Àneu durant la festa major, més de 100 persones es van concentrar davant l’ajuntament. L’acte, convocat pel col·lectiu transfeminista pallarès La Geganta Desperta, va consistir en la lectura d’un comunicat.
 

Acte seguit, les manifestants van baixar pel carrer Major mentre cridaven càntics com ara “Escolta, germana, som la teva manada” o “Cap agressió sense resposta”. Un cop arribades a l'església, es va tornar a llegir el comunicat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació