Dissabte, 27 d'abril de 2024
educació

L'escola de Llavorsí tindrà un pati verd el proper curs, el primer del Pallars Sobirà

La iniciativa vol renaturalitzar els espais d'esbarjo, augmentant les zones verdes i els punts d'ombra

Pallars Digital Llavorsí | 17 d'agost de 2023 a les 08:41
Entrada a l'escola de Llavorsí | M. Lluvich / ACN
Els alumnes de l'escola de Llavorsí, que forma part de la ZER Alt Pallars, gaudiran el pròxim curs d'un nou pati. Es tracta d'un Pati Verd, un espai d'esbarjo renaturalitzat, amb més zones verdes, punts d'ombra i sense ciment.

Aquest pati, que serà el primer d'aquestes característiques del Pallars Sobirà i un dels únics de tot l'Alt Pirineu, ha estat impulsat per les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) dels col·legis del Pallars Sobirà i ha comptat amb una comissió interdisciplinària pel seu disseny. Sara Mirada, directora del centre, ha explicat que una aportació important ha sigut la dels escolars. El curs anterior van fer assemblees per tenir en compte la seva opinió.
 

La iniciativa ha estat impulsada per les Associacions de Famílies d'Alumnes del Pallars Sobirà. Foto: M. Lluvich / ACN


La directora del centre ha dit que Llavorsí està envoltat de natura, però calia portar-la també al pati perquè els alumnes se'n puguin beneficiar. La renaturalització del pati ha tingut molt en compte els conceptes pedagògics de l'equip docent, però també els d'arquitectes experts en patis.

Mestres i famílies volen que el pati sigui un espai on l'educació, la convivència, la descoberta, la creativitat i el joc o l'activitat física hi tinguin cabuda, i al pati de Llavorsí s'ha fet amb l'eliminació del ciment i portant la natura al centre.
 
Aquesta obra suposarà una inversió de més de 45.000 euros per a l'Ajuntament de Llavorsí, que finançarà l'obra a través d'un Pla únic d'Obres i Serveis (PUOSC). El projecte també preveu la connexió del col·legi amb la ludoteca pública i el menjador escolar. Això suposarà rebaixar el pendent del terra a la zona del menjador per evitar barreres arquitectòniques.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació