Dissabte, 27 d'abril de 2024
música

Blaumut, Xanguito i Anna Andreu protagonitzen la 4a edició del festival Orígens de la Pobla de Segur

El cicle de concerts, que se celebra entre el 12 i el 14 d’agost, té com a objectiu vincular les arrels del municipi poblatà i la seva història mitjançant la cultura

Pallars Digital La Pobla de Segur | 11 d'agost de 2023 a les 09:54
Joan Miquel Oliver en l'edició de 2021 del Festival Orígens | Joan Llimiñana
L’ermita de Sant Miquel del Pui de la Pobla de Segur serà l’escenari, aquest cap de setmana, de la quarta edició del festival Orígens, un cicle de tres concerts a l’aire lliure organitzat per la Fàbrica CTretze i ETSONA Music Arts Projects, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Pobla de Segur. El certamen, que també compta amb Pallars Digital com a mitjà col·laborador, ha programat les actuacions de Blaumut, Xanguito i Anna Andreu, que faran gaudir el públic assistent en un entorn idíl·lic i sota el cel estrellat del Pallars Jussà.

El cicle té com a objectiu donar vida i homenatjar un emblema i referència del poble com és l'ermita de Sant Miquel del Pui, al mateix temps que es fomenta la presència de la música en directe al Pallars per tal de vincular les arrels del poble i la seva història mitjançant la cultura. A banda de l’espai dedicat a la música, el festival també compta amb una zona dedicada al producte de proximitat, amb estands de restauració i producte local, on la gent podrà sopar abans, durant i després dels tres concerts programats. L’espai gastronòmic, a més i com a novetat, estarà enguany ambientat amb un DJ.
 

L’ermita vella

 
Per altra banda, i per donar continuïtat a la proposta iniciada en l’edició de l’any passat, el festival Orígens també comptarà amb un espai a l’antiga església romànica del Pui de Segur. Mitjançant una exposició preparada per a l’ocasió, l’espectador podrà conèixer la història de les Esplugues de Segur i el Pui de Segur, considerats els orígens de la Pobla de Segur. Un viatge a través del temps que es podrà realitzar abans i després de les tres actuacions musicals programades.

Tres actuacions de luxe

 
El 4t festival Orígens arrencarà el dissabte 12 d’agost amb l’actuació de Xanguito. Una formació que va néixer el 2017 a Mallorca i que des de llavors s'ha convertit en una refe- rència a l'escena musical balear, amb tres discos d'estudi i cançons que ja formen part del repertori popular de les Illes Balears. La música de Xanguito es caracteritza per ser un mestissatge d'estils i ritmes, creant una proposta fresca i festiva. El talent i la qualitat musical de la banda han estat reconeguts en diverses ocasions, especialment als Premis Enderrock de la Música Balear, on enguany s’han emportat sis guardons.

L’endemà, el diumenge 13 d’agost, serà el torn de Blaumut, que enguany celebren els 10 anys de la publicació d’El Turista, el seu primer disc. 10 anys molt intensos, carregats de música, d’experiències i, sobretot, d’agraïment infinit cap al seu públic. El grup català, que ha sabut combinar com pocs la varietat d’estils en una proposta eclèctica, variada i de qualitat, proposa ara una gira per tot el país amb actuacions singulars que apel·laran a un repertori històric i antològic.

Per últim, Anna Andreu serà l’encarregada de tancar el festival el dilluns 14 d’agost acompanyada per Marina Arrufat. Juntes presentaran La mida, el nou disc de la cantant de Sant Quirze del Vallès, format per vuit cançons que immediatament s'han convertit en unes perfectes successores del peculiar estil que les caracteritza. Un directe en el qual es tornen a presentar com a duet, però amb més contundència pel que fa al so i a la posada en escena.
 
L’obertura de portes de totes tres actuacions serà a les 19h del vespre i l’inici dels concerts està previst a les 21h. Les entrades, que s’estan venent a molt bon ritme, es poden adquirir físicament a la Fàbrica CTretze de la Pobla o en línia a través de la plataforma Pallarsclick.

El preu de les entrades anticipades, amb despeses de gestió incloses, és de 25 euros per l’actuació de Blaumut i de 15 euros per les de Xanguito i Anna Andreu, malgrat les entrades per a l’actuació de Blaumut ja s’han exhaurit. No obstant això, se n’ha reservat una sèrie per vendre a taquilla el mateix dia del concert a un preu de 35 euros. També hi haurà opció de comprar les entrades per les actuacions de Xanguito i Anna Andreu a guixeta per un preu de 20 euros.

Els més fidels han tingut la opció d’adquirir un passi de tres dies per 40 euros o de combinar el dissabte i el diumenge per 30 euros, tot i que en tots dos casos els abonaments s’han esgotat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació