Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

Sort ofereix un edifici al Govern per destinar uns 30 habitatges a lloguer social

És l'únic municipi de l'Alt Pirineu que ha participat al concurs, i ara l'Incasòl haurà de valorar la proposta

Jordi Ubach i Tomàs Garcia Sort | 10 d'agost de 2023 a les 10:57
Imatge de l'edifici situat al barri de la Solana | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ha ofert un edifici a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per destinar-lo a lloguer social. La capital del Pallars Sobirà és l'únic municipi de l'Alt Pirineu que ha participat en aquest concurs convocat pel Departament de Territori per tal d'adquirir habitatges en construcció o edificats en mans de grans tenidors.

Es tracta d'una iniciativa que vol mobilitzar el parc de pisos buits de tot Catalunya i fomentar la rehabilitació urbana. El concurs, que ha rebut 79 propostes, també busca trobar solucions davant la manca d'habitatge, un problema especialment greu a les comarques pirinenques i al Pallars, i que s'ha posat de manifest fa pocs dies des de la direcció de l'Institut Hug Roger III de Sort.
 

Dignificar el barri de la Solana

 
Així ho certifica l'alcalde de Sort, Baldo Farré, que en declaracions a Pallars Digital exposa que la millora de l'oferta d'habitatge s'ha de convertir en un dels "eixos" del seu mandat. D'altra banda, el batlle explica que a banda d'abordar aquesta problemàtica, la proposta feta a Incasòl també vol dignificar de retruc el barri de la Solana, on es troba el bloc de pisos en qüestió.

Una trentena de pisos

 
Segons l'ajuntament, la finalització de l'edifici ajudaria a millorar l'entorn del barri, aprofitant també les obres a la zona del parc i la pista poliesportiva, previstes per a la pròxima anualitat i ja compromeses pel consistori. En concret, de l'edifici de la Solana, segons l'ajuntament, en podrien sortir una trentena d’habitatges
 
El futur d'aquest bloc de pisos, però, encara no està assegurat. Al llarg dels propers mesos, l’Incasòl estudiarà una a una les 30 propostes aprovades, visitarà els edificis i farà una valoració, tant tècnica com econòmica, necessària per determinar quins són els actius que s’adquiriran.

En aquest sentit, el Departament de Territori apunta que pot ser que algun dels edificis s’hagi de descartar, però l’objectiu és poder obtenir el màxim d’habitatges. Es preveu que aquest procés s’allargui fins a finals d’any. Les 30 propostes aptes sumen un total de 891 habitatges que s’ubiquen en 20 blocs de pisos acabats i 10 més amb les obres aturades. Els pisos tenen entre 40 i 90 metres quadrats de superfície útil.

Els blocs estan situats en 18 municipis d’arreu del territori català on s’ha detectat que hi ha una alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció. A banda de la capital del Pallars Sobirà, els municipis són: Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Bellpuig, El Vendrell, Girona, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Montmeló, Olot, Palafrugell, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Farners, Sant Fruitós de Bages, Tarragona i Tàrrega.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació