Dissabte, 27 d'abril de 2024
ajuntament de sort

L'Ajuntament de Sort aprova el nou cartipàs municipal

El consistori ha creat la nova àrea d'Igualtat i manté la regidoria de Pobles, mentre que l'alcalde serà l'únic que percebrà un sou en dedicació completa

Tomàs Garcia Espot Sort | 7 d'agost de 2023 a les 10:23
Els regidors de l'Ajuntament de Sort durant el ple de constitució | TGE
L'Ajuntament de Sort va aprovar el passat dijous 27 de juliol en sessió extraordinària el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. El repartiment de regidories, que recauen en els cinc membres de la junta de govern, s'ha dut a terme revisant el nom d'algunes àrees i posant èmfasi en aspectes com els serveis, la nova àrea d'Igualtat, la participació o la sostenibilitat vinculada al turisme.

Així mateix, el consistori referma la seva intenció de vincular més el sector primari amb l'agroalimentació a partir de projectes com la sala de desfer i la iniciativa Sobirà Dinàmic. D'altra banda, l'Ajuntament de Sort continua apostant per la regidoria de Pobles, que anirà a càrrec del tercer tinent d'alcaldia, Jordi Gasia.
 
A més, des de l'alcaldia, ocupada per Baldo Farré, es treballarà de manera conjunta amb temes transversals com l'habitatge, la transició ecològica o els grans projectes estratègics, com ara el Mundial de Piragüisme que Sort acollirà el 2027

Mentrestant, el ple també ha aprovat actualitzar les remuneracions dels regidors per assistències a plens i comissions, i el sou de regidor en dedicació completa, que en aquest cas serà l'alcalde, així com un augment de les dietes. El motiu, apunta l'ajuntament, és que feia més de dues legislatures que aquestes quantitats no es tocaven i es va decidir ajustar-les a la mitjana d'altres ajuntaments del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.
 

Ajut pel poliesportiu rebutjat

 
A banda d'establir el calendari de plens ordinaris, que tindran lloc cada dos mesos, concretament el tercer dimarts de cada mes parell a les 19h, el consistori també va aprovar els dies festius per festes locals del pròxim any.

En un altre ordre de coses, l'ajuntament va renunciar a un ajut del 50% concedit pel Consejo Superior de Deportes (CDS) per fer millores d’eficiència energètica al poliesportiu Els Til·lers. El motiu, apunten, és que els terminis per enllestir l’obra i els requisits tècnics "no eren assumibles" i, per tant, "el més responsable era renunciar i esperar a nous ajuts", asseguren des del consistori.

Col·laboració amb entitats culturals

 
Després d'aprovar un conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà en matèria de serveis socials, també es va donar llum verda a un altre per ajudar diferents entitats culturals dels pobles de la Vall d'Àssua. Es tracta de les associacions Carallots d'Altron i les de Bernui, Seurí i la de la font d'Ansidó de Sorre, que rebran 500 euros cadascuna en el marc de la programació conjunta dels Dijous Culturals de la Vall d'Àssua.

Així es distribueixen les regidories de l'Ajuntament de Sort

Baldo Farré (alcalde): Promoció econòmica i comerç; Medi Ambient; Agricultura, ramaderia i sector agroalimentari.

Maleni Barbero (segona tinent d'alcaldia): Hisenda i governació; Administració i règim interior; Esports.

Adelaida Aytés (primera tinent d'alcaldia): Joventut; Salut, benestar social i igualtat.

Jordi Gasia (tercer tinent d'alcaldia): Urbanisme, serveis i obres públiques; Pobles.

Pere Báscones: Cultura i Educació; Turisme i Sostenibilitat; Comunicació, noves tecnologies i participació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació