Dissabte, 27 d'abril de 2024
Obituari

Mor als 66 anys Xavier Gabriel, propietari i fundador de La Bruixa d'Or de Sort

Conegut per ser pioner en vendre dècims per Internet, va introduir el ràfting a la comarca del Pallars Sobirà amb l'empresa Aventur

Pallars Digital Sort | 5 d'agost de 2023 a les 20:17
Xavier Gabriel, en imatge d'arxiu | ACN
El propietari i fundador de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, Xavier Gabriel, ha mort aquest dissabte als 66 anys d’edat com a conseqüència de la llarga malaltia que patia i que ell mateix havia relatat als mitjans. Conegut per ser el propietari de l'administració de loteria que més ven a l'Estat, va ser pioner en la venda de dècims per Internet i va aconseguir repartir des de 1986 més de 3.000 milions d'euros en premis.

També va introduir el ràfting a la comarca del Pallars Sobirà amb l'empresa Aventur ajudant, així, a la recuperació econòmica del territori. Amb 27 anys va deixar la banca pel món dels negocis i durant la seva trajectòria com a empresari ha rebut 32 premis. Gabriel també va explicar l'any 2002 les seves vivències al llibre El creador de La Bruixa d'Or i va desvetllar Les 13 claus de la Sort el 2008.

Mostres de condol


Durant el cap de setmana i després de conèixer-se el seu traspàs, s'han anat succeint les mostres de condol per la mort de Xavier Gabriel. Un dels primers en fer-ho ha estat l'Ajuntament de Sort, que s'ha afegit en el sentiment de pèrdua a la família i amistats del que ha qualificat com un "empresari innovador i pioner dels esports d'aventura al Pallars Sobirà" que "deixa empremta" a la població.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació