Divendres, 19 d'abril de 2024
la bruixa d'or

Xavier Gabriel relata la seva experiència amb el càncer

El propietari de La Bruixa d'Or reflexiona en una entrevista al diari “El Mundo” sobre el seu estat de salut i com veu la vida i la sort

Redacció 20 de desembre de 2018 a les 10:35
Xavier Gabriel celebrant amb part del seu equip un dels premis que ha repartit els darrers anys | ACN
"Tot i el doble tumor i els dos ictus en 12 mesos, sóc un home afortunat. El meu primer premi serà superar-ho", així titula el diari El Mundo una entrevista amb el pallarès Xavier Gabriel, propietari de La Bruixa d'Or i ministre de Tabàrnia. En aquesta entrevista Gabriel relata la seva experiència per combatre la malaltia i fa algunes recomanacions per atreure la sort de cara al sorteig de Nadal i a la vida, com el número 0, "perquè és com l'inici d'alguna cosa".

Xavier Gabriel explica que durant les festes nadalenques de l'any passat el va envair el "pressentiment", per això no el va sorprendre el diagnòstic del metge: càncer de colon, seguit d'un carcinoma pulmonar i dos ictus. "Però estava decidit a lluitar. Tenia davant meu un perillós vuit mil i em vaig proposar arribar al cim com fos", relata Gabriel.

Es va marcar com a meta el sorteig de Nadal d'enguany, que encara no ha arribat, però ja se sent "guanyador". I segueix: "Tenia dos opcions: viure agònicament els 12 mesos d'operacions i quimioteràpia que tenia per davant o aprofitar cada un dels 365 dies per conèixer-me millor a mi mateix i gaudir de la família”, assegura.

"Sempre he preferit ser el primer que ser el millor", afirma l'empresari, referint-se a la plaça que té reservada per viatjar a l'espai: "Per això, tot i el meu estat actual de salut, o precisament per això, em sento més preparat que mai per viatjar a l'espai tan aviat com estigui disponible la plaça".

Xavier Gabriel comenta que la malaltia ni l'ha humanitzat ni li ha obert els ulls. “No he canviat ni una miqueta", explica, perquè "ja abans de tenir càncer tenia molt presents les famílies més desfavorides”, confessa. Per aquest motiu, explica que fa 25 anys va decidir crear la Fundació La Bruixa d'Or.

Durant aquest temps ha escrit 150 frases que s'han traduït en El gran llibre de la inspiració, que va sortir a la venda l'estiu passat: "Aquest és el meu cinquè llibre i està dedicat a l'optimisme, a combatre el fracàs, l'enveja; a fomentar la creativitat, la confiança, l'ambició i alimentar les ganes d'arribar a ser el millor en la teva vida i la teva empresa".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació