Diumenge, 5 de maig de 2024
Castellers

​Els Malfargats culminen el primer tram de la temporada amb una diada completa a Sort

La colla castellera del Pallars va estar acompanyada pels Tirallongues de Manresa, que van completar una actuació sense precedents

Pallars Digital Sort | 2 d'agost de 2023 a les 11:01
Imatge d'un dels castells descarregats a Sort pels Malfargats de Pallars | Malfargats de Pallars
El passat diumenge va tenir lloc dins els actes de la festa major de Sort una Diada castellera que va comptar amb les colles Malfargats de Pallars i els Tirallongues de Manresa. La jornada es va iniciar amb els pilars d'entrada, tres rondes de castells, pilar superior a 4 i pilars de sortida.

Els Malfargats van aconseguir mobilitzar 70 camises, una fita que encara no havien assolit en aquest primer tram de temporada. Amb aquest volum de gent, els castellers pallaresos van poder completar els castells que prèviament havien treballat als assajos. Iniciant la diada amb dos pilars de 4 simultanis, segurs i ferms, els Malfargats van continuar la diada amb un 3 de 6 ben parat i segur. 

En segona ronda van tornar a descarregar el 3 de 6 amb agulla (el tercer d'aquesta temporada, assolit per primer cop al Pallars), i van completar la diada a la tercera ronda amb un 4 de 6, treballat i un pèl més obert, però amb la projecció centrada a una possible estrena a la propera diada del calendari d'un nou castell de la gamma de 6. Per últim, de sortida, van descarregar un pilar de 4
 

Pla general d'un dels castells descarregats a Sort pels Malfargats de Pallars. Foto: Malfargats de Pallars


Els Tirallongues de Manresa, per la seva part, van regalar al públic assistent una actuació sense precedents. Van començar amb un pilar de 4 en la ronda de pilars d'entrada. Tot seguit, en primera ronda, van descarregar un 3 de 7, molt probablement el primer castell de 7 descarregat mai a la capital del Pallars Sobirà.

Els manresans van continuar alçant des de sota un 3 de 6, que demostra el seu bon estat de forma, i van completar la diada amb un 3 de 6 amb agulla. En solitari, van descarregar un pilar de 5 tranquil i segur. A la ronda de pilars final, van completar un pilar de 4 per concloure la diada. 

Després d'un merescut descans aquest mes d'agost, les properes diades al calendari dels Malfargats de Pallars són el dia 24 de setembre a Cervera i el 30 de setembre a Tremp durant la celebració de la primera diada castellera de la colla pallaresa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació