Dissabte, 27 d'abril de 2024
Mai tant!

Les Valls de Cardós celebren amb èxit les primeres Olimpíades Pallareses

La competició premia l'equip de persones més fort i hàbil realitzant activitats típiques del Pallars, com asclar la llenya o picar la dalla

Jordi Ubach Llorens Ainet de Cardós | 1 d'agost de 2023 a les 16:15
Un equip arrossegant un tractor durant una de les proves de la competició. | Olimpíades Pallareses
Les Valls de Cardós han acollit aquest dissabte la primera edició d'una original competició esportiva que segur que donarà molt joc en un futur: les Olimpíades Pallareses. Un campionat format per un conjunt de proves inspirades en la cultura pallaresa que busca coronar l'equip de persones més fort i hàbil realitzant activitats típiques del Pallars.

Un total de quatre equips formats per una trentena de participants de les Valls de Cardós, Sort i les Valls d'Àneu han mostrat les seves habilitats al camp de futbol d'Ainet de Cardós en proves com asclar la llenya, arrossegar un tractor, guardar paques de palla amb la major celeritat possible perquè vol ploure, estirar la corda o picar la dalla.

La competició s'ha desenvolupat en un ambient festiu i el premi s'ha quedat a casa: els guanyadors de les primeres Olimpíades Pallareses han estat els locals A Cardós de 2 en 2, que s'han imposat als Picadors Team en una prova final d'estirar la corda molt disputada. Han completat el podi els Neros Team, mentre que Els Millors han tancat la classificació. A banda de la vessant purament esportiva, la competició ha comptat amb un dinar popular i paradetes de cervesa artesana i productes locals.
 
Les primeres Olimpíades Pallareses han estat organitzades per la secció KR2 Esports de l'Associació Cultural, Cívica i Esportiva de les Valls de Cardós, conjuntament amb l'Ajuntament de Vall de Cardós, i han comptat amb la col·laboració del Parc Natural de l'Alt Pirineu i dels ajuntaments d'Esterri de Cardós i de Lladorre.

FOTOS


Una «bogeria» que ha engrescat el veïnat de la vall


Després d'aquesta primera experiència, l'organització ha fet un balanç molt positiu de la competició. Cinto Ticó, membre de KR2 Esports, relata a Pallars Digital que la iniciativa d'organitzar unes Olimpíades Pallareses va sorgir de les reunions que l'entitat celebra regularment, i que ja des d'un inici ho van veure clar. "Al principi la idea va semblar una bogeria, però finalment s'ha fet realitat amb la implicació de molta gent", explica amb orgull.

La clau de l'èxit, segons Ticó, és que les proves s'inspiren en activitats tradicionals del Pallars i estan estretament relacionades amb la cultura pallaresa. "Això crec que ha fet que gent de totes les edats s'hi hagi bolcat i hagin vist la competició amb bons ulls", assegura.


En aquest sentit, Ticó s'ha mostrat molt satisfet per la bona acollida i el bon ambient, però assegura que aquesta primera edició s'ha organitzat "amb poc temps i recursos i sense fer-ne pràcticament promoció". Per aquest motiu, promet que de cara a l'any que ve la competició millorarà amb l'objectiu de consolidar-la i convertir-la en un esdeveniment anual.

 Llegeix més notícies curioses a la secció Mai tant! 

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació