Diumenge, 28 d'abril de 2024
Meteorologia

El temps violent provoca destrosses i deixa el Pallars sense llum durant unes hores

Els Bombers van haver d'evacuar una vintena de nens acampats al Pont de Claverol a causa del temporal

Tomàs Garcia Espot Pallars | 28 de juliol de 2023 a les 08:48
La majoria d'incidents van estar relacionats amb la caiguda d'arbres i branques | TGE
Nit meteorològicament intensa la que s'ha viscut aquest dijous al Pallars i a l'oest de Catalunya. Un front de tempestes arribat des de l'Aragó, acompanyat d'esclafits i tornados, ha provocat diverses destrosses en diferents punts de les comarques pallareses, principalment a causa del fort vent. A Tremp, per exemple, s'han registrat ratxes de 72 quilòmetres per hora, tot i que la ratxa màxima de vent registrada al Pallars han estat els 157 quilòmetres del Montsec d’Ares

Aquest fet va provocar que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) emetés una alerta màxima per temps violent i una altra per perill alt. La majoria d'incidents han estat relacionats amb la caiguda d'arbres i de branques, però també altres elements del mobiliari públic, com ara cartells de negocis o contenidors. 
 

Un bomber retirant els vidres trencats a l'estació de busos de la Pobla de Segur. Foto: TGE

 

Uns 20 nens evacuats al Pont de Claverol

 
Mentrestant, a la Pobla de Segur, un fort cop de vent va provocar el trencament d'una porta  de l'estació d'autobusos, fet que va mobilitzar una dotació dels Bombers per tal de retirar els vidres trencats. El succés més destacat del temporal, tal com explica Segre, va ser l'evacuació d'una vintena de nens i els seus sis monitors acampats al Pont de Claverol, i que han passat la nit La Serradora de la Pobla.

Així mateix, el temps violent i la tempesta elèctrica van deixar sense llum durant unes hores diverses localitats del Pallars. En el conjunt de la demarcació de Lleida, la manca de subministrament elèctric va afectar unes 16.000 persones. Al Pallars Sobirà, la forta tempesta també va provocar desperfectes. El més notable és la caiguda d'un arbre de grans dimensions a les Vernedes de Sort, que ha hagut de ser enretirat pels Bombers aquest divendres al matí.
 

Els Bombers de Sort enretirant un arbre de grans dimensions caigut a les Vernedes. Foto: Bombers


Els Bombers de la Generalitat han atès una cinquantena d'avisos entre les 20:00 i les 22:00 a causa del vent i la pluja. Entre les 20:00 i les 21:30 s'han atès 28 avisos, la majoria dels quals (17) a la comarca del Segrià. En la majoria de casos, han estat requerits per caiguda d'arbres o branques. Entre les 21:30 i les 22:00 s'han atès 20 avisos més, 7 al Segrià. Igualment, han estat per arbres i branques caiguts, així com altres elements, o bé per alguna inundació.
 
Aquests són alguns dels vídeos més espectaculars del temporal arreu del territori català:


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació