Dissabte, 27 d'abril de 2024
patrimoni

El barroc de les Valls de Cardós obre les portes per donar-se a conèixer

S’oferiran activitats guiades per a visitar les esglésies barroques dels municipis d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós

Pallars Digital Valls de Cardós | 27 de juliol de 2023 a les 10:40
Interior de l'església de Santa Maria de Ginestarre | Catalunya Sacra
Els ajuntaments d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós, juntament amb les empreses de guiatge, impulsen per aquest dijous 27 i divendres 28 de juliol la celebració d'una jornada de presentació de les visites guiades a les esglésies de les Valls de Cardós.

L'objectiu és donar a conèixer les activitats que ja s'estan oferint de forma regular, i que seran estables tot l'any. Aquestes són realitzades per professionals formats en un curs específic per a la divulgació del llegat cultural barroc dels municipis cardosencs.
   
El programa consisteix en unes jornades de portes obertes en què es podran realitzar, segons els horaris establers, les visites guiades a les següents esglésies: Santa Maria de Ginestarre, Santa Coloma de Surri, Sant Julià d'Arrós, Sant Bartomeu de Tavascan i Santa Maria de Ribera de Cardós.

L'objectiu que es persegueix és aprofundir en la divulgació i valorització de l'art barroc, a la vegada de promoure'l com a motor de dinamització del turisme cultural de la zona. L'obertura d'aquestes esglésies per a realitzar-ne guiatges de manera permanent és resultat de la culminació del projecte d'estudi i valorització del barroc fruit del treball dels tres municipis de les Valls de Cardós conjuntament amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, el Bisbat d'Urgell i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació