Dilluns, 29 d'abril de 2024
turisme

El sector turístic del Pirineu preveu repetir les xifres rècord del 2022 i fregar la plena ocupació a l'agost

La demanda més alta serà pel pont de la Mare de Déu d'agost, entre els dies 12 i 15

Pallars Digital Pallars | 27 de juliol de 2023 a les 08:42
Un grup de turistes passejant per Esterri d'Àneu | M. Lluvich / ACN
El sector turístic de Ponent i el Pirineu i l'Aran afronta amb optimisme l'agost, que com és habitual, és el mes d'estiu que registra una demanda turística més alta. La mitjana d'ocupació se situarà entre el 80 i el 95%, segons la modalitat d'allotjament i la zona turística, i s'espera que alguns establiments pengin el cartell de complet pel pont de la Mare de Déu d'Agost, entre els dies 12 i 15.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confia repetir i consolidar els registres d'estiu del 2022, que van ser els millors de la història amb 581.000 turistes i 1,56 milions de pernoctacions. D'altra banda, el sector nota com cada vegada més el client deixa les reserves per a darrera hora.

Una «bona» i «molt positiva» temporada

 
L'ocupació turística al mes de juliol s'ha situat entre el 60 i el 65%, mentre que a l'agost la previsió és que creixi fins al 80 i 95%. El vicepresident del Patronat, Juan Antonio Serrano, ha afirmat que s'estan complint les previsions per revalidar les xifres rècord de l'any passat i parla d'una "temporada bona". En el mateix sentit s'ha expressat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, que preveu una ocupació a l'agost "molt positiva", sobretot a mitjans de mes. Pel que fa al setembre, el sector espera una ocupació d'entre el 45 i 55%, amb un comportament especialment bo fins a la Diada.
 
L'àmplia oferta turística de les comarques de muntanya com pot ser senderisme, esports d'aigua com el ràfting, excursions a cavall o en bicicleta de muntanya fa que el turisme que arriba a l'agost sigui majoritàriament familiar i de proximitat, ha dit Castellarnau. De proximitat també arriben molts francesos, però el president dels hotelers considera que convindria atraure més el client estranger de la resta d'Europa, com ara l'alemany o el neerlandès.

Per la seva banda, alguns allotjaments comencen a notar un augment d'aquest turista estranger. El director del Cerdanya EcoResort, David Isern, ha explicat que enguany estan registrant una davallada del turista nacional i una recuperació del visitant internacional, fet que ha permès igualar el volum d'ocupació al juliol respecte a anys anteriors. De cara a l'agost, però, veuen que hi ha una part de les reserves que es formalitzen a darrera hora, per exemple en els dies en què hi ha una onada de calor, i per a estades més curtes. Així, també han baixat les despeses en l'àmbit de les activitats i de restauració.

Isern creu que el canvi de tendència, respecte als darrers tres anys de pandèmia i confinaments, té a veure amb les ganes de viatjar a l'estranger i la situació econòmica actual, afectada per un increment de preus. Així, en el cas de les activitats que ofereix als clients de l'Hotel Muntanya i del Càmping La Cerdanya, noten que les que tenen més interès són aquelles de caire vivencial, que són més difícils de fer sense contractar un servei.
 

Una oferta de 80.027 places

 
L'oferta d'allotjament turístic per a aquest any 2023 a les comarques de Lleida entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal·lacions juvenils i albergs se situa en 80.027 places.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació