Dissabte, 27 d'abril de 2024
Dades 23J

El Pallars Sobirà és la comarca catalana que menys ha votat l'extrema dreta a les eleccions generals

En contrapartida, Talarn destaca novament com un dels municipis catalans on Vox té un percentatge més alt de votants (19,9%)

Tomàs Garcia Espot Pallars | 26 de juliol de 2023 a les 08:20
El cartell «Aixafem el feixisme», creat durant la Guerra Civil espanyola | Pere Català i Pic
Malgrat obtenir pitjors resultats que l'any 2019, l'extrema dreta ha viscut en les passades eleccions generals espanyoles un notable ascens en diversos indrets de l'estat i també a Catalunya. En contrapartida, el Pallars Sobirà és la comarca catalana on Vox ha aconseguit menys suport, amb només el 2,5% dels vots, tot i que la xifra és gairebé un punt i mig superior a la de fa quatre anys. 

 
Així, en la majoria dels seus municipis, el partit no ha arribat al 3% dels sufragis, i fins i tot en quatre d'ells (Lladorre, la Guingueta d'Àneu, Baix Pallars i Tírvia) el suport ha estat nul. D'altra banda, Espot Rialp és on Vox ha reunit més percentatge de vot, un 5,1% en ambdós casos. Mentrestant, a la capital, Sort, l'extrema dreta ha arribat al 3,2%.
 

Resultats dels principals partits, per municipis

Selecciona el partit de què vols veure'n resultats:
   
En l'altra cara de la moneda, Talarn és un dels municipis catalans on l'extrema dreta ha conreat els millors resultats. Vox ha sigut la segona força més votada amb gairebé un 20% de les paperetes, mentre que el 2019 el suport obtingut va ser del 8,8. El segueixen, en altres indrets de Catalunya, municipis com Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà (18,2%), o Cabó, a l'Alt Urgell, on el partit ha sumat el 13,6% dels vots.

Tot i acumular 53 vots al municipi, la de Talarn és un percentatge força destacable tenint en compte que al Pallars Jussà el partit només ha sumat el 4,6% del total dels sufragis. A Tremp, on 120 electors van votar Vox, el tant per cent no arriba a 5.
 
En altres municipis de la comarca amb presència de l'extrema dreta destaquen Abella de la Conca (5,9%); Isona i Conca Dellà (4,7%), Gavet de la Conca (3,5%) o la Pobla de Segur (3,1%). D'altra banda, a Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Llimiana el suport a Vox ha estat pràcticament nul.



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació