Dissabte, 27 d'abril de 2024
música

El 13è cicle de Música Sota les Estrelles comptarà amb projeccions del cosmos en 6K

El Parc Astronòmic del Montsec amplia l'aforament dels dos passis dels cinc concerts i confia vendre unes 800 entrades

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 24 de juliol de 2023 a les 10:16
Imatge de la presentació del cicle d’enguany | A. Mor / ACN
La 13a edició del cicle de concerts Música Sota les Estrelles unirà cultura i ciència amb cinc concerts d'artistes catalans emergents i projeccions del cosmos en 6K. De fet, les projeccions són un dels al·licients de l'edició d'enguany gràcies a la instal·lació d'un nou sistema modern amb "una de les tecnologies de més alta resolució d'arreu de l'Estat", segons ha indicat el director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador Ribas.

Per aquesta edició del cicle de concerts, l'organització ha ampliat l'aforament de 60 a 80 persones en els dos passis dels cinc concerts que es duran a terme des del mes de setembre fins al mes de desembre amb la previsió de fer rècord de públic i superar la xifra dels 600 espectadors.

El públic tindrà l'oportunitat de gaudir de la música i l'astronomia des d'un espai "únic" com ho és el planetari digital de l'Ull del Montsec. Serà l'espai on els artistes interpretaran les melodies que es fusionaran amb les projeccions d'alta definició. "Serà una edició diferent de la resta amb millors imatges per acompanyar la música", ha puntualitzat Ribas.
 
Degut a l'èxit de la darrera edició que es va celebrar amb les entrades exhaurides, l'organització ha ampliat l'aforament dels concerts i confia vendre unes 800 entrades, 200 més que en edicions anteriors. De fet, l'escenari de la 13a edició també ha ampliat el seu espai, fet que permet acollir nous formats.

El cicle de concerts, que dona l'oportunitat de donar a conèixer artistes joves i emergents del territori, durà a terme el concert inaugural el dia 9 de setembre a càrrec d'Elle León, cantant d'art rock d'origen irlandès i establerta a Catalunya. La programació segueix amb l'indie pop-rock d'Asori el dia 14 d'octubre en el marc del Festival d'Astronomia, on el cantant lleidatà presentarà el seu nou disc.

Dues setmanes més tard, el dia 28, arribarà un dels plats forts del cicle de música de la mà de Carles Viarnès i dos hiperorgues damunt de l'escenari amb els quals barrejarà la música clàssica amb l'electrònica contemporània. "Serà un espectacle còsmic que s'escau absolutament de fer sota les estrelles", ha subratllat Ribas.
 
La programació seguirà l'11 de novembre amb el concert de Jazz Pretenders i tancarà amb el pop soul dels lleidatans Selva Nua. Tots els concerts compten amb dos passis a les deu i onze de la nit, excepte l'últim dels concerts que es durà a terme a les vuit del vespre i a les nou de la nit. A més, cadascuna de les actuacions culminarà amb una observació al Parc de Telescopis.

El cicle, organitzat pel Parc Astronòmic del Montsec en col·laboració de la Diputació de Lleida, és un dels plats forts de la programació de l'Astronòmic i un dels principals atractius que ofereix el parc.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació