Dissabte, 27 d'abril de 2024
teatre

Isona celebra la 3a edició del FART, el Festival d'Arts Escèniques al carrer

Del 21 al 23 de juliol es podrà gaudir d’una programació variada formada per teatre familiar, dansa, titelles, teatre gestual, improvisació, circ i clown

Pallars Digital Isona | 20 de juliol de 2023 a les 10:53
Una espectacle del FART del 2022 | Jordi Peró
Isona celebra a partir d'aquest divendres la 3a edició del FART, el Festival d'Arts Escèniques al Carrer. Durant els propers dies 21, 22 i 23 de juliol es podrà gaudir d’una programació variada formada per teatre familiar, dansa, titelles, teatre gestual, improvisació, circ i clown. El FART és un festival divers, fresc i innovador que vesteix les places d'Isona amb teles, escenaris i art durant tres dies.

L'acte inaugural anirà a càrrec de Quim Llisorgas, el jove actor revelació que des de fa tres temporades participa a la sèrie Com si fos ahir de TV3 i en el camp teatral ha protagonitzat amb èxit una obra de teatre autobiogràfica Entre tu i jo no en fem un, conjuntament amb Ester Nadal i Marc Pinyol.
 
 

12 espectacles en sis escenaris

 
En aquesta edició del festival es podrà gaudir d’un total de 12 espectacles i una instal·lació de jocs pels infants a preus molt reduïts, on el públic podrà optar per una entrada única per dia o bé un abonament per als tres dies. Un total de sis espais públics formaran els escenaris del festival, on a través de la integració dels elements de l'entorn s'hi confeccionaran uns escenaris amb un caire especial i un simbolisme afegit que faran gaudir especialment al públic de la diversitat dels espectacles de carrer. La plaça de l’Església esdevindrà com a centre neuràlgic del festival on hi haurà servei de bar i de restauració de km0 per part dels restaurants del poble i foodtrucks del Pallars.

 
En aquesta tercera edició el FART pretén consolidar-se com un dels festivals d'arts escèniques de referència al Pirineu. Un certamen ideat per l'actor isonenc Ivan Caelles i impulsat conjuntament amb el Sisco Amorós, amb qui conformen la direcció del festival, sota l’organització de l'ajuntament del municipi i col·laboració del Centre d’Estudis d'Isona.

Durant l'entrevista a Ràdio Tremp, Ivan Caelles ha celebrat l'interès de la ciutadania pel festival. "La gent esperava el FART; és molt bona notícia". D'altra banda, i respecte a les dues anteriors edicions, apunta que el festival ha crescut a escala qualitativa: "s'ha buscat i apostat per portar propostes específiques". A més, destaca que s'han diversificat els espais del poble, abastant "més escenaris, carrers i espais públics". Un fet, exposa, que "implica una aposta més gran a nivell pressupostari".


 

Garantir l'accés a la cultura

 
El festival vol ser la llavor artística que davant la falta d'una programació cultural estable, pretén que les veïnes i veïns puguin tenir un accés a la cultura garantit. Una proposta que recull el sentiment d'estar "fart" d'haver d'anar a fora del municipi per poder gaudir d'un espectacle professional. Per tant, FART, una paraula molt utilitzada en la parla pallaresa, a més del joc de paraules "Fa Art", ha acabat esdevenint el nom idoni pel festival. 

El festival rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, d’IDAPA Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran; del i del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Per altra banda, també rep el recolzament d’entitats i empreses locals que fan possible que el FART sigui una realitat.

 Consulta aquí el programa sencer del FART

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació