Dissabte, 27 d'abril de 2024
arqueologia

Isona inicia una nova campanya d'excavacions per continuar descobrint secrets de l'antiga ciutat romana

Els integrants d'un campus internacional participaran durant dues setmanes en les tasques arqueològiques a l'Hort del Cavaller

Tomàs Garcia Espot Isona i Conca Dellà | 19 de juliol de 2023 a les 11:45
Els integrants del campus internacional treballant a la base de la torre romana | Ajuntament d'Isona i Conca Dellà
Isona i Conca Dellà ha iniciat aquest setmana una nova campanya d'excavacions per continuar descobrint els secrets de l'antiga ciutat romana d'Aeso. En el marc del projecte Aeso Recerca, durant les pròximes dues setmanes els integrants d'un campus de treball internacional realitzaran tasques arqueològiques a l'Hort del Cavaller
  En concret, treballaran en la torre romana, del segle I aC i pertanyent a la muralla, així com en la gran casa (domusd'època imperial (segles I i II dC), i descoberta l'any passat durant la campanya realitzada per estudiants de la Universitat de Barcelona. Entre els objectius prinicipals, es vol descobrir quan es va destruir aquesta torre republicana i, al mateix temps en quin moment es va construir la domus que té just a sobre.
 
Les excavacions van començar dilluns, i aquest dimarts, els participants del campus han rebut la visita de l'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella; de la presidenta del Centre d'Estudis, Susanna Solans, i de la coordinadora de Joventut, Joana Terré. De fet, el camp de treball està organitzat pel Centre d'Estudis isonenc i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Universitat de Barcelona.
 
La torre romana és una infraestructura que, juntament amb els murs, protegien la porta de la ciutat d'Aeso, i que dècades després va veure com s'hi construïen cases a sobre. De fet, en alguns punts s'hi han trobat forats agrícoles moderns.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació