Diumenge, 28 d'abril de 2024
Meteorologia

El Pallars, en perill màxim per la calor molt intensa d'aquest dimarts

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al Jussà es podria arribar als 43 graus de màxima, mentre que el Sobirà s'assolirien els 40

Pallars Digital Pallars | 18 de juliol de 2023 a les 07:50
Infants refrescant-se a la piscina municipal de Sort, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Sort
La calor intensa farà acte de presència al Pallars aquest dimarts.  El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís per perill màxim per les altes temperatures des  de les vuit del matí a les 20 h. Aquest fet provocarà al Pallars Jussà es pugui arribar als 43 graus, mentre que al Pallars Sobirà hi ha la possibilitat que s'assoleixin els 40 graus

En aquest sentit, les comarques pallareses podrien batre el rècord de temperatura màxima, assolida l'agost del 2021, quan a Sant Romà d'Abella es van registrar els 43,1 graus, sent la més alta de tot Catalunya. L'episodi també podria superar el del juliol de l'any passat, quan els termòmetres van arribar per sobre dels 40.
   
Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.
 

El Jussà, al nivell 2 del pla Alfa

 
A causa de la calor intensa, els Agents Rurals també han activat el nivell 2 del pla Alfa al Pallars Jussà per l'elevat risc d'incendi. Aquest fet suposa que diverses activitats amb perill de foc queden regulades o suspeses, com per exemple la crema de restes, els focs d'esbarjo, així com el llançament de pirotècnia, els castells de foc o les barbacoes. Per la seva banda, al Pallars Sobirà s'ha activat el nivell 1.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació