Diumenge, 28 d'abril de 2024
cinema rural

El Mostremp torna del 3 al 6 d'agost amb un jurat de luxe i 16 curtmetratges a concurs

José Luís Alcaine, l'actor Joan Pera i el director de CurtÀneu Ramon Alaró escolliran els guanyadors de la 12a edició

Pallars Digital Tremp | 19 de juliol de 2023 a les 12:28
Imatge de la inauguració de l'11a edició del Mostremp | Jordi Uriach
Del 3 al 6 d’agost, Tremp tornarà a acollir la mostra de cinema rural al Pallars. En la seva 12a edició, el festival Mostremp portarà a la capital del Jussà una selecció de 16 curtmetratges de temàtica rural a la secció oficial d’entre els 290 curts presentats. 

Un any més, l'associació Amics del Cinema de Tremp i l'Ajuntament de Tremp han previst un cap de setmana llarg farcit de propostes per a tots els públics però especialment centrat en les seccions oficials, on es projectaran els curts preseleccionats.
   
Enguany el Mostremp arriba una setmana abans del que és habitual i compta amb un jurat de luxe. D'una banda, el mític director de fotografia Jose Luís Alcaine, que ha treballat en grans produccions audiovisuals i és la mà dreta de Pedro Almodovar. Alcaine rebrà el suport d'un clàssic de l'humor català, l'actor Joan Pera. I finalment, tanca aquesta tríada de talent el director del CurtÀneu Ramon Alaró, veí del Mostremp al Pallars Sobirà.

D'entre la programació complementària, destacar els Contes Macabres de la cia lleidatana el Sidral, la matinal infantil amb la projecció del film Oink, Oink i la Festa del Cinema amb la música de Na Tirant i foodtrucks pirinencs.

El Mostremp es consolida, doncs, com una proposta cultural insòlita al territori català, ja que posa la ruralitat al centre i la transforma en un element potenciador, en aquest cas del bon cinema.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació