Dilluns, 29 d'abril de 2024
sequera

La conca del Noguera Pallaresa continuarà en estat d’alerta fins a finals de juliol malgrat les pluges del juny

La situació de les darreres setmanes ha sigut "atípica", ja que molts embassaments disposen de més reserves que fa un mes

Pallars Digital Pallars | 17 de juliol de 2023 a les 09:35
Imatge del pantà de Sant Antoni aquest dilluns al matí | TGE
La conca del riu Noguera Pallaresa i també la del Ribagorçana continuaran en estat d'alerta per la sequera fins a finals de juliol, malgrat les pluges del passat mes de juny. Així ho publica aquest divendres l'avançament quinzenal de l'informe mensual de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Tanmateix, la confederació valora que la situació que s'ha viscut les darreres setmanes ha sigut "atípica", ja que a 14 de juliol hi ha molts embassaments que disposen de més reserves que fa un mes.
 
D'altra banda, els ruixats de juny tampoc impediran "amb tota probabilitat" que tant la conca del Segre com el baix Ebre continuïn en estat d'emergència fins al 31 de juliol. La CHE també preveu que a finals de juliol, en funció de les pluges i el descens de les reserves, seguiran en estat d'emergència la zona de la capçalera i eix de l'Ebre i la del Iregua.

Així mateix, continuran amb tota probabilitat en alerta les conques del Huerva, el Gállego i el Cinca, l'Aragón i Arbas.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació