Dilluns, 6 de maig de 2024
carreteres

El Pallars Jussà adquireix maquinària per al manteniment de carreteres municipals

La comarca compta amb prop de 400 quilòmetres de vies municipals, un volum que provoca als ajuntaments serioses dificultats per mantenir-les en bon estat

Pallars Digital Pallars Jussà | 14 de juliol de 2023 a les 10:28
La directora de l'IDAPA, Eva Fiter, i el president del Jussà, Josep Maria Mullol, amb el nou tractor | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha adquirit nova maquinària per al manteniment de carreteres municipals. Es tracta d'un tractor amb esbrossadora de braç, remolc i una pala carregadora, la compra del qual s'ha fet a través d’un concessionari local que va ser el guanyador de les tres ofertes presentades a la licitació. En breu es disposarà també d’una furgoneta que acabarà de conformar el lot dels elements adquirits.

Aquest material ha estat subvencionat en la seva totalitat pel Govern de Catalunya a través de la direcció general de Polítiques Muntanya amb una aportació de 200.000 euros i el Jussà ja fa propostes per aquesta línia d’ajuts de cara l’any 2024. La comarca compta amb prop de 400 quilòmetres de vies de titularitat municipal, un volum que provoca als ajuntaments serioses dificultats, tant a nivell tècnic com econòmic, per mantenir-les en bon estat.
 
Aquesta línia extraordinària de suport a les comarques del Pirineu, compta amb el suport de l’IDAPA, l'Institut de Desenvolupament del l'Alt Pirineu i Aran. És en aquest espai de concertació pirinenca que se celebren periòdicament reunions de presidents de consells comarcals. Ha estat precisament en aquest marc que en la darrera reunió, des del Jussà es va posar sobre la taula la dificultat de cobrir les despeses d’adequació d’espais per a la prestació de serveis d’atenció a les persones.

Els consells comarcals són els competents en serveis socials en poblacions de menys de 20.000 habitants, totes en el cas del Pirineu, i reben suport de la Generalitat per tirar endavant nous serveis, però no per adequar els llocs on posar-los.
 
En aquesta línia es va plantejar la possibilitat que aquests 200.000 euros l’any 2024 es poguessin destinar a aquesta finalitat. En el cas del Pallars Jussà, hi ha la proposta sobre la taula d’obrir un espai d’atenció a la Pobla de Segur, i també la necessitar d’apropar els serveis del centre dia i atenció social de proximitat a zones com Isona o la Vall Fosca amb espais més petits i adaptats a la seva realitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació