Dissabte, 27 d'abril de 2024

Ramon Jordana (ERC), escollit president del Consell del Jussà per unanimitat

Demana a tots els grups treballar plegats per "transformar la comarca" i crida a deixar de banda "diferències ideològiques"

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 14 de juliol de 2023 a les 12:25
Jordana prometent el càrrec | TGE
Ramon Jordana és des d'aquest divendres nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, convertit-se en el primer republicà que ocupa el càrrec. El regidor de la Torre de Capdella ha estat investit per unanimitat amb els vots dels vuit consellers d'Esquerra Republicana i els cinc del PSC-CP -en virtud de l'acord per governar plegats a l'ens comarcal- però també amb els sis de Junts per Catalunya-CM.

 
En el seu discurs d'investidura, Jordana ha afirmat que la seva motivació "no és la cerca de protagonisme", sinó el "desig sincer de contribuir al creixement del nostre país". El nou president assumeix el càrrec com un "nou desafiament" i apunta que vol convertir el consell comarcal en un "espai proper a la ciutadania, al servei dels ajuntaments i de totes les institucions". "No aspirem a  la grandiloqüència, sinó a una gestió realista i propera, basada en la sinceritat i l'esperança", ha subratllat.

Ramon Jordana també ha demanat a tots els grups "treballar plegats" per materialitzar els projectes proposats per als propers quatre anys, i ha estès la mà a Junts per Catalunya. En aquest sentit, ha cridat a deixar de banda "diferències ideològiques" per centrar-se a construir una comarca "cohesionada". "No estem aquí per competir o imposar les nostres idees", afirma el president.

 

Respecte al pacte amb el PSC-Candidatura de Progrés, Jordana assegura que reflecteix la "voluntat de transformar" la institució i de situar-la "al servei de les persones". Finalment, el republicà s'ha mostrat agraït a la seva família i també ha recordat el diputat i regidor trempolí Antoni Flores, amic personal de Jordana, traspassat de manera sobtada als 60 anys.
 

Alba Moré serà l’única vicepresidenta

 
A diferència de l’anterior mandat, en aquest només hi haurà una vicepresidència, que ocuparà Alba Moré, regidora de Compromís per Tremp. D’altra banda, tal com estipula el pacte, el consell comarcal s'estructurarà en set àrees, quatre d'elles designades per ERC i tres, pels socialistes. Els republicans ocuparan les àrees de Territori i Acció Ambiental, Desenvolupament local i turisme, Drets socials i Joventut i comunicació. Mentrestant, el PSC es farà càrrec de Dinamització econòmica, Administració i Serveis i Cooperació municipal.
 

Els nous consellers i conselleres comarcals amb el nou president del Jussà. Foto: TGE


Línies de treball prioritàries

 
Pel que fa a les línies prioritàries de l'acord entre ERC i el PSC, les dues formacions s'han marcat millorar la gestió dels residus municipals; el condicionament de camins rurals i accessos a nuclis; el desenvolupament econòmic i acompanyament al sector primari; la millora de la mobilitat en transport públic; l'optimització dels recursos de serveis socials i afrontar el despoblament i habitatge rural.

«No aspirem a  la grandiloqüència, sinó a una gestió realista i propera, basada en la sinceritat i l'esperança»
 

Tota una vida dedicada a l'ensenyament

 
Nascut a Astell l'any 1956 i resident a la Pobla de Segur, el nou president comarcal ha estat vinculat sempre al món de l’ensenyament. El juliol del 2022 va ser nomenat director dels serveis territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, càrrec ara que compaginarà amb la presidència comarcal. Prèviament, Jordana ha sigut director de l'Institut de la Pobla de Segur del 2008 al 2020, i fins fa un any dirigia l'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars.

Titulat en Geografia i Història, l'any 1981 va iniciar la seva carrera al Col·legi Sagrada Família de la Pobla, i al 1994 es va incorporar al cos de professors de secundària. Amb la seva elecció com a conseller comarcal, Jordana es converteix en el tercer president del Pallars Jussà nascut a la Vall Fosca. El primer va ser el socialista Joan Font, que va dirigir l’aleshores Consell Comarcal de Muntanya entre 1983 i 1987. El segon, Josep Soldevila, històric alcalde de Convergència i Unió de la Torre de Capdella, va presidir l’ens comarcal entre 1987 i 1999.
 

Aquests han sigut els presidents del Pallars Jussà (1983-2023)

- 1983-1987: Joan Font Carrera (PSC)* (President del Consell de Muntanya)
- 1987-1999: Josep Soldevila Tartera (CIU)
- 1999-2003: Agustí Graell Comet (CIU)
- 2003-2011: Xavier Pont Jordana (CIU)
- 2011-2015: Joan Ubach Isanta (CIU)
- 2015-2019: Constante Aranda Farrero (PDeCat)
- 2019-2023: Josep Maria Mullol Millet (Junts)
- 2023-2027: Ramon Jordana Farré (ERC)


 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació