Diumenge, 28 d'abril de 2024
os bru

Primer atac de l'os a bestiar aquest any al Pallars

Una ovella d'un ramat de les Valls d'Àneu, embarassada de bessonada, va ser esbudellada per l'animal

Pallars Digital Alt Àneu | 10 de juliol de 2023 a les 12:06
Imatge d'arxiu d'un os | CGA
Un ramat de les Valls d'Àneu ha patit el primer atac d'os d'aquest any al Pallars. Tal com explica l'explotació ramadera afectada en una publicació a les xarxes socials, el plantígrad va esbudellar una ovella que estava embarassa de bessons.

Al mateix temps, lamenten que la pastora que cuidava del ramat no va poder fer res per evitar-ho, tot i que gràcies als gossos de protecció l'atac "no va anar a més". Una altra de les conseqüències de l'episodi, afegeixen al post, va ser "un ramat estressat i atemorit". Us avisem que la imatge és explícita.
 

Imatge de l'ovella mort a causa de l'atac del plantígrad. Foto: @laxaisqueta


"Aquest és el resultat de la presència d’ossos al Pirineu, encara n’hi ha que diuen que no són carnívors", assenyalen. Així mateix, exposen que accepten conviure amb l'os "malgrat que se'ns va imposar", però matisen que "tots tenim dret a viure a les muntanyes".

Afegeixen que s'han adaptat a tots els canvis "per fer una bona prevenció", però alerten que si la Generalitat no fa una bona gestió de tota la seva fauna salvatge, les poques persones que queden en aquest ofici "ho acabarem pagant".
 


Altres notícies que et poden interessar







 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació