Dissabte, 27 d'abril de 2024
urbanisme

A punt el Pla especial urbanístic de l'entorn de l'embassament de Sant Antoni

L’objectiu és integrar-hi noves oportunitats de lleure, esports o activitats de caràcter turístic

Pallars Digital Tremp | 10 de juliol de 2023 a les 08:43
Imatge del ple celebrat aquest divendres | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest divendres ha informat de la finalització dels procediments i treballs tècnics previs del nou Pla urbanístic de l'entorn de l'embassament de Sant Antoni, que s'aprovarà pròximament. Aquest serà el pas previ a què la Comissió Territorial d'Urbanisme li doni la llum verda definitiva.

Atès que el nou ens comarcal es constituirà el pròxim divendres 14 de juliol, l'actual equip de govern ha informat de l’estat de l’expedient i ha considerat adequat que el Pla sigui aprovat per la nova corporació un cop n’hagi informat els nous alcaldes i alcaldessa dels municipis afectats (Talarn, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur, Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà).
 
L’actual Pla especial va ser aprovat definitivament l'any 2004 i es va considerar necessària la seva revisió el 2019 sota la presidència de Constante Aranda, donat que diverses entitats municipals van plantejar la revisió del planejament, amb l’objectiu d’integrar noves oportunitats de desenvolupament (de lleure, l’esport o activitats de caràcter turístic). També per regular les pressions que puguin aparèixer, tot mantenint l’estabilitat dels sistemes naturals, preservant-ne aspectes com la diversitat biològica, i, actualitzar les condicions de la normativa vigent i potenciar el patrimoni cultural i paisatgístic. 

Segons explica el president en funcions del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, "en el temps transcorregut de vigència del Pla especial, es constata la necessitat de revisar i/o actualitzar determinats aspectes que el propi Pla regula i ordena amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament dels objectius inherents al propi Pla".

També el marc legal urbanístic català ha canviat en aquest període, incorporant un conjunt normatiu d’aplicació tant de caràcter urbanístic com paisatgístic, ambiental i sectorial que s’ha tingut en compte, des del Pla territorial parcial de l’Alt Pirineu i Aran (aprovat el juliol 2006) al text refós de la Llei d'Urbanisme de 2021 així com modificacions de planejaments municipals. 
 
L’estratègia d’aquesta revisió-actualització impulsada pel consell comarcal ha estat obtenir un document que orienti, faciliti i agilitzi la tramitació de llicències als agents que manifesten la seva activitat econòmica, aconseguint el consens dels diferents ens locals, canalitzant les inquietuds d’aquests agents i establint diàleg amb els òrgans de conca competents en la gestió de l’aigua i altres de l’administració ambiental o sectorial implicada.

En el darrer ple de la legislatura amb contingut, s’ha aprovat també el compte general del consell comarcal per l’exercici 2022 amb un "resultat positiu" de romanent de tresoreria de 525.000 euros, un 20% superior al de 2012. A més, els comptes han rebut el suport unànime del plenari per primer cop en tota la legislatura. Al final del ple s’han acomiadat els consellers i conselleres comarcals que no repetiran, destacant el president, Josep Maria Mullol que ja no es va presentar a les eleccions.

A escala tècnica també s’ha acomiadat el gerent, Josep Ardanuy, que ho ha estat els darrers 12 anys, el qual també ha informat sobre el canvi a la intervenció. La que ha estat interventora durant anys no continuarà en el càrrec atès que l’Estat ha anunciat que aquesta serà una de les més d’un centenar de places que s’adjudicaran a funcionaris d’habilitació estatal.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació