Dissabte, 27 d'abril de 2024
acadèmia de talarn

Més de 500 nous sergents reben els despatxos a l’acadèmia militar de Talarn

Entre els polítics pallaresos presents, hi han assistit l'alcaldessa de Tremp i el de Talarn, Sílvia Romero i Àlex Garcia

Pallars Digital Talarn | 6 de juliol de 2023 a les 09:03
Dels 512 nous sergents, 31 són dones | Subdelegació del Govern
Un total de 512 nous sergents de l'Exèrcit de Terra espanyol han protagonitzat aquest dimecres al matí l'entrega de despatxos a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn. D'aquests nous sotsoficials, pertanyents a la 48a promoció, 31 són dones. A l'acte, presidit pel Cap Major de l'Exèrcit, Amador Enseñat, hi han assistit l'alcaldessa de Tremp i el de Talarn, Sílvia Romero i Àlex Garcia. Tremp, per tant, ha tingut representació a l'entrega de despatxos després de quatre anys d'absència.

Durant l'acte, el general Enseñat ha imposat la Creu al Mèrit Militar amb distintiu blanc i ha lliurat el Reial Despatx al número u de la promoció, el sergent José Santiago Hernández Segura. Així mateix, el Cap de la Regió Policial Pirinenc Occidental de Mossos d'Esquadra, l'intendent Daniel Pérez, ha fet entrega del tradicional regal de la Generalitat de Catalunya, que enguany ha consistit en el lliurament d'un llibre al número u de la promoció.
 

Imatge de les autoritats polítiques, militars i policials presents en l'acte. Foto: Subdelegació del Govern

 
El Director de l'AGBS des del passat mes d'abril, Ángel Rodríguez Gallo, ha pronunciat una al·locució, en la qual ha ressaltat, entre altres aspectes la importància dels valors militars que han de conrear dia a dia els nous sergents en aquesta nova etapa de la seva vida professional, continuant l'acte amb l'homenatge als quals van donar la seva vida per Espanya i la interpretació de l'Himne de l'Acadèmia. Després s'ha procedit a la desfilada, finalitzant l'acte militar amb el tradicional "trenquin files" i el llançament de gorres a l'aire.

Des de la seva fundació l'any 1974 -encara durant la dictadura franquista- i després de la creació de l'Escala Bàsica de Sotsoficials, l'AGBS està situada en el Campament General Martín Alonso, i ha format a 48 promocions de sotsoficials de l'Exèrcit de Terra, més de 25.800 sotsoficials.
 
Des de la primera promoció, la carrera consistia en tres cursos acadèmics i no es requeria tenir el títol de Batxillerat per a ingressar. Amb la 23a promoció es redueix a dos cursos, però amb l'exigència del títol de Batxillerat per a ingressar. A partir de 39a, s'implanta de nou el sistema de tres anys de durada.

Des de 2012, els futurs sotsoficials de l'Exèrcit compaginen la seva formació militar amb l'obtenció d'un títol de tècnic superior de Formació Professional contemplat en el sistema educatiu espanyol, diferent per a cada especialitat. El ventall inclou quinze titulacions, des d'Assistència a la Direcció o Ensenyament i altres més tècnics com a Administració de Sistemes Informàtics de Xarxa o Manteniment electrònic o aerotècnic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació