Diumenge, 28 d'abril de 2024
banca

Aquests són els 20 municipis del Pallars on el Govern vol portar un caixer automàtic

L'executiu posarà en marxa una xarxa d'oficines mòbils itinerants per tal que tots els municipis puguin accedir als serveis financers cada 15 dies

Pallars Digital Pallars | 6 de juliol de 2023 a les 08:03
Una persona gran utilitzant un caixer automàtic | ACN
Tots els municipis catalans tindran caixer automàtic. Així ho va anunciar la consellera d'Economia, Natàlia Mas, aquest dimarts, amb l'objectiu d'aconseguir la "inclusió financera" arreu del país. Ara mateix a Catalunya hi ha 503 municipis que no tenen caixer automàtic, dels quals 20 són del Pallars, per tant, es tracta del 69% dels municipis pallaresos. Els seus habitants, doncs, s'han de desplaçar quan necessiten accedir als serveis bancaris. 


El pla detallat passa perquè s'activi una xarxa d'oficines mòbils itinerants per tal que les poblacions puguin accedir cada 15 dies al servei. La idea és que, a banda de treure diners, els usuaris puguin dur a terme tots els tràmits necessaris que tinguin a veure amb les entitats bancàries presencials.

Els 20 municipis pallaresos sense oficina bancària són la Torre de Capdella, Talarn, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Gavet de la Conca, Castell de Mur, Abella de la Conca, SenteradaLlimiana, Sant Esteve de la Sarga Sarroca de Bellera pel que fa al Pallars Jussà; i Alt Àneu, Soriguera, Vall de Cardós, la Guingueta d'Àneu, Alins, Lladorre, Tírvia, Farrera i Esterri de Cardós quant al Pallars Sobirà.

Segons les dades facilitades pel Departament d'Economia, Catalunya disposa de 2.194 oficines bancàries, un 73% menys que l'any 2008. Aquesta reducció ha estat més accentuada a Catalunya que a la mitjana de l'Estat i de la zona euro, on la rebaixa ha estat del 58% i del 41%, respectivament. La població resident en els 503 municipis catalans que ara no disposen de caixers i de serveis financers arriba a un total de 307.553 persones.
 

Tots els municipis catalans sense oficina bancària by naciodigital on Scribd




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació