Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

El telefèric de la Vall Fosca estrena la temporada amb 300 visitants

L'equipament funcionarà fins al 30 de setembre després de superar la seva revisió anual

Pallars Digital La Torre de Capdella | 3 de juliol de 2023 a les 12:51
El telefèric va registrar 22.240 passatgers durant l'any passat | Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de la Vall Fosca que dona accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha iniciat aquest dissabte una nova temporada, transportant 300 viatgers. ​L'equipament estarà en funcionament fins al 30 de setembre després de passar la seva revisió anual. 

Aquesta instal·lació, propietat d’Endesa i construïda per atendre les necessitats de transport de la central reversible de Sallente, es converteix, cada estiu, en l’ascensor i porta d’accés a una trentena d’estanys, nombrosos itineraris de senderisme i paisatges únics de gran bellesa dins l’entorn natural del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La gestió de la instal·lació en aquest període d’ús lúdic la realitza l’Ajuntament de la Torre de Capdella, després que la Direcció de Transports i Mobilitat hagi certificat que reuneix totes les condicions de seguretat i funcionament necessàries per a passar a ús públic. La posada en marxa del telefèric es realitza després d’haver passat la seva revisió anual que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat.

Aquesta inspecció, que es du a terme des d’Endesa com a propietària del telefèric, permet que la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat de Catalunya n’autoritzi l’ús públic i, així, es realitzi una cessió a l’Ajuntament de la Torre de Capdella per fer-ne un ús turístic.

Aquest any, per exemple, s’han renovat les politges grans ubicades a l’estació superior. El funcionament d’aquesta instal·lació permet accedir als visitants a la tercera porta del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici donat que fa d’ascensor i permet salvar un desnivell de 450 m. L’any passat, va registrar la xifra de 22.240 passatgers.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació