Dissabte, 27 d'abril de 2024
alcaldes

José Crespín es reuneix amb l’alcaldessa de Tremp durant la ronda de contactes amb els nous batlles lleidatans

El subdelegat del govern espanyol a Lleida també va visitar la redacció de Pallars Digital, on va posar en valor el periodisme rural i de proximitat

Tomàs Garcia Espot Tremp | 3 de juliol de 2023 a les 11:58
Crespín conversant amb la socialista Sílvia Romero | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha celebrat aquest passat divendres una reunió amb la nova alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, en el marc de la ronda de contactes amb els nous batlles lleidatans escollits després de les eleccions municipals. Crespín va aprofitar la trobada de treball per seguir oferint "la col·laboració institucional" de la subdelegació amb el consistori i obrir un marc de diàleg amb el nou equip de govern que permeti treballar plegats pensant en els interessos dels veïns.

En el decurs de la reunió, Crespín i Romero van abordar els principals projectes de caràcter local que vol prioritzar l'ajuntament en aquest nou mandat municipal, així com altres qüestions relacionades amb l'acompanyament que pot oferir el govern d'Espanya a través de les diferents línies d'ajuts i subvencions dels diferents ministeris i de les que es poden gestionar a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i els fons europeus Next Generation.
 
En aquest sentit, el subdelegat ha assenyalat que els fons provinents del PRTR "han beneficiat fins ara a molts ajuntaments i comarques lleidatanes, entre elles el Pallars Jussà, convertint-se en fons que han fet realitat projectes relacionats amb l'eficiència energètica, la sostenibilitat mediambiental i la millora d'equipaments municipals que no s'haguessin pogut dur a terme sense aquest impuls inversor per part del Govern d'Espanya".

Crespín ha reiterat al nou equip de govern a Tremp "el compromís i la predisposició des de la subdelegació per seguir treballant plegats en matèries com el repte demogràfic i generar noves oportunitats en el municipi aprofitant les seves capacitats i potencialitats".
 

José Crespín sent entrevistat pel periodista Tomàs Garcia. Foto: Subdelegació del Govern


Visita i entrevista a Pallars Digital

 
Posteriorment, el subdelegat del govern va visitar la redacció del diari Pallars Digital, al carrer Barcelona de la capital del Pallars Jussà, on va ser rebut per l'equip del diari i entrevistat pel periodista Tomàs Garcia. Crespín va aprofitar l'ocasió per felicitar el diari pallarès pel seu guardó com a Millor Mijtà Digital, entregat durant la darrera gala dels Premis de Comunicació Local.

Durant l'entrevista, el subdelegat ha destacat que en els seus cinc anys en el càrrec, ha visitat tots els ajuntaments del Pallars. D'aquesta manera, afirma, "prens consciència de la realitat territorial, que té un comú denominador al conjunt de la província, i que en el cas del Pallars és obvi: municipis de muntanya, rurals, petits, amb les seves problemàtiques i dificultats, com per exemple el repte demogràfic".
 
Un altre dels objectius del Pallars és potenciar l'energia verda. Crespín ha destacat els darrers projectes aprovats que compten amb fons europeus Next Generation a Isona i Conca Dellà, Gavet de la Conca, Castell de Mur i la Pobla de Segur. En aquest sentit, ha celebrat que el Pallars sigui "una de les comarques amb el major nombre de projectes guanyadors en la convocatòria DUS 5000, que busca la transició cap a la sostenibilitat".

D'altra banda, respecte a les comunicacions, José Crespín també ha parlat sobre la variant de la N-260 a la Pobla de Segur, un projecte ja sotmès a informació pública. "Estem en procés d'aprovar-lo", ha explicat. Així mateix, ha subratllat que és de "longitud curta, però que és un projecte d'abast territorial important, perquè generarà una inversió de gairebé 53 milions d'euros".

«La variant de la Pobla generarà una inversió de gairebé 53 milions d'euros»
 
Pel que fa a la situació nacional, el també membre de l'executiva del PSC a Lleida ha manifestat que el pròxim 23 de juliol "haurem de decidir entre dos models: un de progrés i beneficis i que treballa per a la majoria de la població, o bé donar un pas enrere". Respecte al possible pacte del Partit Popular amb Vox, Crespín ha alertat que pot ser una realitat: "si poden sumar els seus vots, ho faran".

Finalment, el subdelegat ha apuntat que el Pallars "ha de creure's les seves capacitats i potencialitats". "La pandèmia ha fet que el món urbà torni a veure el rural com un lloc d'oportunitats", exposa. En aquest sentit, Crespín sentencia que les administracions han de "donar les eines per generar oportunitats als nostres municipis perquè els joves del Pallars vegin el seu futur al Pallars".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació