Dilluns, 29 d'abril de 2024
meteorologia

Les fortes tempestes al Jussà inunden baixos a la Pobla de Segur i deixen pedra de més de 2 centímetres

El temps violent d'aquest dijous a la tarda ha provocat una gran calamarsada, acompanyada de fortes ratxes de vent

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 29 de juny de 2023 a les 20:22
Imatge de la pedra que ha caigut a la Pobla de Segur | Cedida
Les fortes tempestes d'aquest dijous a la tarda han provocat greus estralls al Pallars Jussà, especialment en municipis com la Pobla de Segur. L'episodi de temps violent ha provocat calamarsades considerables, amb caiguda de pedra de més de 2 centímetres de diàmetre i fortes ratxes de vent, superiors als 25 metres per segon.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a la Pobla s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja amb 22,2 mm en 30 minuts, mentre que a Tremp s'ha arribat als 21,3 mm. Mentrestant, al Montsec d'Ares s'han registrat ratxes de vent superiors als 79 quilòmetres per hora.
 
La Pobla de Segur ha sigut un dels llocs de la comarca amb més afectació. S'han produït inundacions en diversos baixos de locals i comerços a causa de la gran quantitat d'aigua i pedra que s'acumulava als carrers del poble, que han quedat completament emblanquinats per la calamarsa.
 
Així ho han confirmat a Pallars Digital diversos testimonis, als quals la tempesta els ha sorprès en ple carrer. De fet, molts d'ells s'han hagut de refugiar precipitadament als comerços i més pròxims davant la fúria amb què queia la pedra.
 
El telèfon d'emergències 112 han rebut fins a les 10 de la nit hores un total de 121 trucades per les fortes tempestes a tot Catalunya, sis de les quals des del Pallars Jussà, i quatre pels episodis viscuts a la Pobla de Segur.

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació