Diumenge, 28 d'abril de 2024
eleccions generals

Aquests són els pallaresos i les pallareses que aniran a les llistes del 23-J

Sis aniran a les candidatures del Congrés dels Diputats i dos a les del Senat

Pallars Digital Pallars | 27 de juny de 2023 a les 12:27
El ple del Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu | Congrés
Amb les eleccions generals del 23 de juliol a la cantonada, els partits polítics ja han fet públics els noms dels pallaresos que aniran les diferents llistes electorals de la demarcació de Lleida. Sis formaran part de candidatures al Congrés dels Diputats, mentre que dos seran a les del Senat espanyol. A continuació, us detallem qui són i la seva trajectòria política.

Carlos Trinidad (PSC)

 
Nascut a Salàs de Pallars l'any 1972, Carlos Trinidad ocuparà un lloc a la llista del PSC de Lleida al Congrés, que estarà encapçalada per Montse Mínguez. Regidor de l'Ajuntament de Tremp i tinent d'alcaldia, Trinidad és psicòleg i ha realitzat els estudis de CFGS en la Branca Administrativa i Comercial. A més, treballa com a sanitari al servei de quiròfan de l’Hospital Comarcal del Pallars.
 

Txell Teruel (En Comú Podem)

 
Per la seva banda, Txell Teruel serà la número tres de la candidatura lleidatana de Sumar-En Comú Podem a la cambra baixa. Establerta al Pallars i provinent del món dels moviments socials, ha participat activament a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). D'altra banda, durant anys ha sigut portaveu dels comuns a l'Alt Pirineu i Aran.

Núria Sauquillo (CUP)

 
Qui també serà a les llistes del Congrés dels Diputats serà Núria Saquillo, que en aquest cas ocuparà el tercer lloc de la CUP a Lleida. Nascuda a Manresa l'any 1981, és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona. Al Pallars des de fa més de 18 anys, forma part, entre d'altres, de la Plataforma Stop JJOO.

Armand Simon (CUP)

 
També forma part de la llista de la CUP per Lleida Armand Simon, en aquest cas com a sisè suplent. Advocat establert al poble d'Altron, és membre de diversos moviments socials del Pallars Sobirà, i durant anys ha sigut un militant destacat del partit al municipi de Sort.
 

Mayte Rivero (Junts)

 
Mentrestant, l'aneuenca Mayte Rivero optarà a la reelecció com a senadora per Junts per Catalunya, encapçalant la llista per Lleida. Nascuda l'any 1967, ha ocupat un lloc a la cambra alta en diverses legislatures des del 2011. Anteriorment, ha sigut regidora de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i membre del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Constante Aranda (Junts)

 
Finalment, el regidor isonenc Constante Aranda acompanyarà Mayte Rivero com a suplent a la llista lleidatana pel Senat. Alcalde d'Isona i Conca Dellà entre 2011 i 2019, Aranda també va ser president del Consell Comarcal del Pallars Jussà durant el mandat 2015-2019, en substitució de Joan Ubach.

Miquel López (ERC)

 
Per Esquerra Republicana, l'alcalde de Castell de MurMiquel López, ocuparà el cinquè lloc com a suplent de la llista per Lleida. El batlle des del 17 de juny també ha sigut regidor de l'ajuntament pallarès des del 2019 i conseller comarcal del Pallars Jussà.

Maria Pilar Cases (ERC)

 
La fins ara alcaldesssa de Tremp, Maria Pilar Cases, també serà a la llista dels republicans de Lleida. En aquest cas, la regidora del consistori trempolí serà la desena i última suplent de la candidatura encapçalada per Inés Granollers.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació