Dissabte, 27 d'abril de 2024
falles

Strombers dedica una cançó a Alins i les seves falles

El grup de Cardona en gravarà el videoclip durant la baixada de falles i el concert d'aquesta nit de Sant Joan

Pallars Digital Alins | 23 de juny de 2023 a les 10:20
Els fallaires d'Alins en una imatge d'arxiu | Falles d'Alins
"Aquesta festa major la vull viure amb tu, la vull dormir amb tu, perquè t'estimo i estimo el poble d'Alins". Així comença la cançó que el grup català Strombers ha dedicat a les falles d'Alins. El grup de Cardona, que aquest divendres serà a la capital de la Vall Ferrera per amenitzar la festa major, gravarà el videoclip d'aquest cant personalitzat durant la famosa baixada de falles pallaresa, que tindrà lloc aquesta nit de Sant Joan.
 
 
El vincle entre Strombers i Alins es remunta a l'any 2022, precisament durant la festivitat fallaire. Tal com expliquen a Pallars Digital des de l'organització de les falles, el conjunt musical havia de tocar la nit del 23 de juny, però aquell mateix dia els comuniquen que un dels integrants del grup finalment no podrà pujar.

Una notícia d'última hora que causa malestar entre els membres de la comissió de festes del poble, i més endavant, entre el públic, que es va sentir "enganyat" per aquest imprevist. Ja durant el concert, que va protagonitzar el grup Luki Luk, parlen amb els membres d'Strombers i negocien una manera de compensar-ho.
 
Finalment, la idea que en va sorgir va ser que Strombers fes una cançó dedicada al poble i a la seva tradició més il·lustre. El grup s'hi compromet, però demana la col·laboració de la comissió de festes per escriure la lletra.

Així doncs, entre els seus membres i diversos voluntaris van bastir una cançó que és un homenatge a Alins, la seva gent i les seves tradicions, i que culmina la història d'un petit deute que se saldarà definitivament amb la gravació del videoclip, els costos del qual van a càrrec del Parc Natural de l'Alt Pirineu amb l'objectiu de potenciar el patrimoni immaterial del seu entorn.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació