Dilluns, 29 d'abril de 2024
piscines

La manca de socorristes posa en perill l'obertura de les piscines d'Isona i Figuerola d'Orcau

L'ajuntament disposa d'un professional però en necessita dos més per poder garantir els torns de descans

Jordi Ubach Llorens Isona | 22 de juny de 2023 a les 09:30
La piscina municipal d'Isona, en una imatge d'arxiu | Daniel Gutiérrez
L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà busca dos socorristes per poder obrir amb garanties i tots els dies de la setmana les piscines municipals d'Isona i Figuerola d'Orcau. Segons ha explicat a Pallars Digital l'alcaldessa del municipi, Jeannine Abella, actualment només disposen d'un professional, però se'n necessiten dos més per poder garantir els torns de descans i poder obrir els dos recintes amb garanties.

Des de l'ajuntament s'ha fet una crida a diverses institucions com el Consell Català de l'Esport, l'Escola Catalana de l'Esport o el Consell Esportiu del Pallars Jussà perquè els ajudin en la recerca. El consistori confia poder trobar almenys un socorrista ja que, de lo contrari, les piscines hauran de tancar almenys un dia a la setmana perquè els professionals puguin descansar, segons l'alcaldessa.

El dèficit de socorristes és una problemàtica que ja fa temps que es pateix al municipi. Des de fa uns cinc anys als professionals se'ls demana la titulació per llei i, a més, s'han d'inscriure al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC). L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, no obstant, intenta posar facilitats als socorristes oferint-los allotjament gratuït.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació