Diumenge, 28 d'abril de 2024
incendi

Moren desenes de porcs en l'incendi d'una granja de Sant Serni

El foc, que es va declarar prop de les 18h, va afectar la coberta i un taller annex, mentre que els Bombers van mobilitzar set dotacions

Pallars Digital Sant Serni | 22 de juny de 2023 a les 10:10
Fumera de l'incendi a la granja de porcs des de la carretera de Sant Serni | Jordi Ubach
Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest dimecres un incendi en una granja de 1.200 porcs prop del poble de Sant Serni, al municipi de Gavet de la Conca. Segons expliquen des del cos, l'avís es va donar a les 17:42h, i el foc ha afectat la coberta de la nau i un taller annex.

A més, apunten, l'incendi va començar a l'extrem sud de la nau, concretament a la sala de la caldera, i es va propagar ràpidament per l'aïllant de poliuretà de la coberta. Els Bombers van enviar-hi set vehicles, que van treballar en les tasques d'extinció des dels dos extrems de la granja.
 
L'incendi es va donar per extingit a les 19h de la tarda, i els efectius desplegats van procedir a ventilar la nau. En primer lloc, obrint les finestres, i després mitjançant un ventilador

El foc va provocar la mort de desenes de porcs de la granja, tal com van certificar una veterinària del Departament d'Acció Climàtica i dos membres dels Agents Rurals. Així mateix, es va decidir no sacrificar cap dels animals que havien sobreviscut, mentre que la propietària es va comprometre a retirar els morts durant l'incendi.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació