Dilluns, 29 d'abril de 2024

Preacord entre ERC i PSC per garantir un govern «estable» al Consell Comarcal del Pallars Jussà

Junts descarta formar part d'un executiu de "confluència" i els republicans ostentaran la presidència de l'ens

Jordi Ubach Llorens Pallars | 21 de juny de 2023 a les 13:45
Imatge d'un ple recent del Consell Comarcal del Pallars Jussà | CCPJ
Els vuit consellers d'ERC i els cinc representants de Candidatura de Progrés (PSC) al Pallars Jussà han arribat a un preacord per formar un govern "estable" al Consell Comarcal del Pallars Jussà, que es constituirà el proper 10 de juliol, i que tindrà presidència republicana.


Els republicans han avançat a l'ACN -i segons també ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts del partit- que la seva voluntat era "construir un consens ampli amb la confluència de totes les forces polítiques amb representació" a l'ens comarcal, per tant, entre ERC, PSC i Junts.

Els juntaires, no obstant, han declinat formar part d'un tripartit. En declaracions a aquest diari, asseguren "no entendre" el "gir de 180 graus" d'ERC amb el PSC, i argumenten que al consell comarcal "hi ha d'haver oposició". Malgrat tot, afirmen que mantenen "la porta oberta" per pactar amb els republicans, amb qui asseguren que ja s'havien entès prèviament al seu acostament amb els socialistes.

Tot i que ERC ja va ser la primera força en la passada legislatura, si l'acord fructifica aquest serà el primer cop a la història que la presidència recaurà en mans republicanes. La prioritat de les dos forces polítiques és establir un horitzó comú i compartit de comarca i un full de ruta amb projectes concrets per aconseguir-lo.

Cens total:9.939
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:6.37264,11%
Abstencions:3.56735,89%
Vots nuls:1442,26%
Vots en blanc:1151,80%
PartitVots%Regidors
CXT-CP6.20797,41%98
VOX370,58%0


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació