Diumenge, 28 d'abril de 2024
ruta dels llacs

Territori adjudica les obres del tram entre Cellers i Salàs per a completar la ruta cicloturística dels Llacs

S’hi realitzaran treballs per valor d'1,2 milions d'euros per adaptar estructures de la carretera C-13 o generar nous passos a diferent nivell

Pallars Digital Cellers | 21 de juny de 2023 a les 10:41
El camí al voltant de Terradets, en una imatge d'arxiu | Jordi Peró
El Departament de Territori ha adjudicat les obres dels dos trams pendents de la ruta cicloturística dels Llacs, l'itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia d'FGC entre aquestes poblacions. En concret, s'han adjudicat els treballs per configurar diverses estructures al tram entre Cellers i Salàs de Pallars, en complement a les actuacions ja executades pel Consell del Jussà per valor d'1,2 milions d'euros.

A més, s'han adjudicat les obres del tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai per un import d'1,1 milions d'euros. Les obres començaran, en tots dos casos, aquest juliol, i tindran un termini d'execució de sis mesos cadascuna. Aquestes actuacions compten amb el cofinançament del Programa Operatiu del Feder 2014-2020 a Catalunya.
 

Mapa amb les actuacions previstes al Pallars. Foto: Territori

 
Les obres al tram Cellers-Salàs de Pallars consisteixen en actuacions complementàries per adaptar estructures de la carretera C-13 o generar nous passos a diferent nivell que milloraran la funcionalitat i seguretat de la via cicloturística. El nou itinerari, de 24,5 quilòmetres, impulsat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i que l'ens comarcal ha finalitzat recentment, ha tingut un pressupost d'1,2 milions d'euros, dels quals el departament n'ha aportat 800.000 euros.

Territori està desenvolupant una xarxa catalana de rutes cicloturístiques de llarg recorregut per a promoure l'ús de la bicicleta de forma segura com a element turístic, d'oci i esportiu, que és una de les línies d'actuació de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. El traçat de la Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementària a la línia d'FGC Lleida-la Pobla de Segur, en un entorn d'alt valor paisatgístic.
 
Un cop completada, aquest itinerari tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 seran pedalables i els 27 restants –entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers– es combinaran amb el ferrocarril. Els trams dels extrems, Lleida-Balaguer i Salàs de Pallars– la Pobla de Segur, tot sumant 43 quilòmetres, estan en servei des de 2019.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació